Selahattin Demirtaş Tazminat Davalarını Kazandı!

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’a karşı açtığı tazminat davalarını kazandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin, “Ayrıca iki tazminat davası da devam ediyor, her ikisini de kazanacağımızdan eminim” dedi

HDP’nin Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve eski AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’a karşı açtığı tazminat davalarını kazandı.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin, MHP'li Olcay Kılavuz’un Meclis konuşmalarında, sosyal medyada, kapalı ve açık toplantılarda Demirtaş’a hakaret ettiğini söyleyerek, “Sözkonusu Demirtaş olunca Olcay Kılavuz isimli MHP milletvekili direkt küfürlü konuşuyor. Bir milletvekilinin bu acziyet içinde olması, topluma kötü örnek olması sık rastlanılan bir durum değildir. Kendisi hakkında her hakaret için ayrı ayrı suç duyurusu ve tazminat davası açtık. İlk tazminat davamızı kazandık, dokunulmazlığı devam ettiği için henüz hakkında ceza davası yok ama dokunulmazlığı biter bitmez sanık sandalyesine oturacak. Ayrıca iki tazminat davası da devam ediyor, her ikisini de kazanacağımızdan eminim” dedi.

Cin, AK Parti’nin eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık’a karşı açtıkları tazminat davasını da kazandıklarını, dokunulmazlığı bitince hakkında ceza davası açıldığını ve Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp ceza aldığını söyledi.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz