Sel Bursa'yı Vurdu Hayat Felç Oldu!

Bursa'da etkili olan sağanak yağış kentte su baskınlarına yol açtı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kentte sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Kent merkezinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, baskın yaşanan yerlerde tahliye çalışması yaptı.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ
İnegöl'de ise sağanakla birlikte fırtına etkili oldu. İlçe merkezinde birçok ev ve iş yerini su bastı, cadde ve sokaklar göle döndü. Devrilen ağaçlar nedeniyle bazı yollar kapandı. Su birikintisi oluşan yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Belediye ekipleri, ihbar yapılan adreslerde su tahliyesi yaptı.

ORHANELİ'DE ELEKTRİKLER KESİLDİ
Fırtına ve sağanak, Bursa'nın dağ ilçesi 18 bin 500 nüfuslu Orhaneli'de de hayatı olumsuz etkiledi. İlçede öğle saatlerinde elektrikler kesildi. Ekipler arızanın giderilmesi için çalışmalarını sürdürürken Belediye Başkanı Ali Aykurt, "Henüz akım verilmedi. İnternet bağlantısı da yok" dedi.

AVM OTOPARKI SULAR ALTINDA KALDI
Osmangazi ilçesi Emek Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinin otoparkını su bastı. Zemin altında bulunan 2 kat, sular altında kaldı. Korupark Köprülü Kavşağı'nı da su bastı.  Kavşağın alt kısmından geçemeyen otomobil sürücüleri, köprülü kavşak üzerinden ulaşım sağladı. 

KURBANLIK HAYVANLARIN OLDUĞU AĞILI SU BASTI
İnegöl ilçesi Mahmudiye Mahallesi'ndeki küçükbaş kurban bulunan ağılı su bastı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ekibi sevk edildi. İçerisinde 200 küçükbaş kurban bulunan ağılda biriken su, ekiplerin yarım saatlik müdahalesinin ardından tahliye edildi. Küçükbaş hayvanlar, boğulmaktan son anda kurtarıldı. 

BALIK TUTUP YÜZMEYE ÇALIŞTILAR
İnegöl ilçesinde göle dönen caddeler sosyal medya tutkunlarının da malzemesi oldu. Bazı vatandaşlar sel sularında olta ile balık tutmaya çalıştı. Cep telefonu ile kaydettikleri görüntüleri sosyal medya hesapların paylaştılar. Bir vatandaş da üzerindeki gömleğini çıkarıp sel sularının aktığı caddede kulaç atarak yüzmeye çalıştı, o anlar saniye saniye kaydedilip sosyal medyada paylaşıldı. Bursa ve çevresinde yağmur sebebiyle herhangi bir can kaybı yaşanmazken yağmurdan geriye bu gülümseten görüntüler kaldı.

YAĞIŞLAR PAZAR GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK
Meteoroloji yetkilileri, son 24 saatte İnegöl’de metrekareye 26 kilogram, Osmangazi’de ise 25 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Açıklamada, yağışların yarın öğleye kadar devam edeceği belirtildi. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz