Savcılık O Gazetecileri Affetmedi!

PKK propagandası yaptıkları iddiası ile gözaltına alınan 11 gazeteciden 9'u tutuklandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

PKK/KCK'nın basın komitesinde oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) ve JinNews çalışanı 11 gazeteciden 9'u tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine 25 Ekim'de düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. MA’da bir dönem stajyerlik yapan Mehmet Günhan ise adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildi.

Savcılığın talebini kabul eden mahkeme Diren Yurtsever, Berivan Altan, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli, Emrullah Acar, Habibe Eren ve Öznur Değer, “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

Mehmet Günhan ise yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Aynı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden biri ise önceki gün adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Ankara merkezli 9 ilde soruşturma kapsamında 25 Ekim'de PKK/KCK'nın propagandası yaptığı iddia edilen 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Şüphelilerden 11'i adreslerinde gözaltına alınmış, diğerleri hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz