Satrançta Hile İddialarına Soruşturma!

Niemann muhtemelen çevrimiçi 100'den fazla oyunda hile yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Norveçli dünya şampiyonu Magnus Carlsen'in ABD'li rakibi Hans Niemann'ı hileyle suçlamasının satranç aleminde yarattığı depremin çapı büyüdü.

Bir soruşturmada Niemann'ın muhtemelen 100'den fazla kez hile yaptığı sonucuna varıldı.

Satranç dünyasının dışındakileri hayrete düşüren hile iddialarını güçlendiren bir soruşturma sonucu açıklandı. 5 kez dünya şampiyonluğu bulunan Magnus Carlsen'in açık mektup yayımlayarak hileyle suçladığı rakibi Hans Niemann'ın mercek altına alındığı bir soruşturmada, muhtemelen çevrimiçi 100'den fazla oyunda hile yaptığı sonucuna varıldı.

Daha önce Niemann, 12 ve 16 yaşlarında internet ortamında gayriesmi satranç oyunlarında hile yaptığını kabul edip pişmanlık dile getirmiş, ancak ancak rekabetçi oyunlarda hile yaptığını reddetmişti.

Artık 19 yaşındaki ABD'li oyuncu, hile suçlamalarıyla ilgili Carlsen ve Chess.com'u kariyerini mahvetmeye çalışmakla suçlamıştı.

Dünya şampiyonunun açık mektubunun ardından Chess.com'un açıkladığı 72 sayfalık raporda, Niemann'ın kabul ettiğinden 'çok daha sık' hile yapması ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Ancak Carlsen'e karşı veya herhangi bir masaüstü satranç tahtası oyununda hile yaptığına dair 'doğrudan kanıt bulunamadığı' kaydedildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz