Sanatçı Odaklı Ödeme Sistemine Tepki!

Deezer hem eleştirdi hem de bazı özelliklerini onayladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Universal ve Deezer tarafından önümüzdeki aylarda uygulanmaya başlanacak yeni sisteme ilişkin tepkiler duyulmaya başlandı. Deezer hem eleştirdi hem de bazı özelliklerini onayladı.

Yeni ödeme sisteminin temel özellikleri “gürültü” olarak adlandırılan seslerin dışlanması ve belirli bir kriteri karşılayan sanatçıların dinlenme sayılarının iki kat olarak değerlendirilmesini kapsıyor. Believe “gürültü” dışlamasını kabul ediyor ama iki kat uygulaması konusunda soru işaretleri taşıyor.

Believe sadece şirketlere hizmet vermiyor. Bağımsız ve kendisi üreten sanatçılara yönelik olan TuneCore platformunun da sahibi, Believe tarafından yöneltilen eleştiri esas olarak bu kapsamdaki sanatçıların haklarına yönelik.

Believe 500 organik izleyiciden 1000 adetin üzerinde dinleme alanların dinlenme sayılarının ikiyle çarpılmasının yeni sanatçıları mağdur edeceğini düşünüyor. Böyle bir risk gerçekten de var. Believe yaptığı açıklamada “kariyerlerinin hangi aşamasında olursa olsun tüm sanatçıların eşit olarak değerlendirilmesi gerektiği” yönünde görüş belirtti.

 

Sanatçı odaklı ödeme modeli için tıklayınız.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz