Rusya Yaptırımları Müzik Dünyasını Etkiler Mi?

Ukrayna işgal girişimi Rusya'ya ilişkin bir çok yaptırımı gündeme getirdi. Müzik sektörünün önemli oyuncuları da buna dahil oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ukrayna işgal girişimi Rusya’ya ilişkin bir çok yaptırımı gündeme getirdi. Müzik sektörünün önemli oyuncuları da buna dahil oldu. Bu durum sektörde nasıl bir etki yaratacak? 

Rusya faaliyetlerini durduranlar arasında Universal, Sony ve Warner gibi büyük şirketlerin yanı sıra Spotify ve YouTube gibi önemli gelir odakları da var. Bu durum sektörü ne kadar etkileyecek? 

Streaming uygulamalarının ana gelir kaynağı olduğu sektörde Spotify ve YouTube gibi devlerin pazardan çıkmasının olumsuz etkisinin büyük olacağı düşünülse de durum tam öyle değil. IFPI rakamlarına göre Rusya küresel pazarda 16. sırada yer alıyor. Bu İsveç, İsviçre, Meksika gibi ülkelerle benzer bir büyüklük. 

2020 yılı pazar büyüklüğünün 200 milyon dolar civarında olduğu göz önüne alındığında toplam pazar içindeki Rusya pazar payının görece düşük olduğu görülüyor. Bu pazarın kaybı ne streaming platformlarını ne de büyük şirketleri kısa vadede sarsacak gibi gözükmüyor. 

Türkiye müzik sektörü için de farklı bir durum yok. Toplam gelirler içindeki payı % 1 seviyesinde olan Rusya pazarına uygulanan yaptırımların ülkemiz şirketlerini etkilemesi çok mümkün değil.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz