Rusya Lideri Putin'den Türkiye'ye Doğalgaz Teklifi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Türkiye'ye doğalgaz konusunda dikkat çeken bir teklif yapıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gürcistan’ın Soçi kentinde görüşen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'den flaş bir açıklama geldi.

Türkiye ile Rusya ilişkilerinin her konuda olumlu yönde geliştiğini belirten Vladimir Putin, görüşmenin de olumlu geçtiğini kaydederek, Türkiye ve Rusya arasında enerji konusundaki ortak yatırımların stratejik önemini hatırlattı ve “Akkuyu Nükleer Santrali'nde (NGS) ilk ünitenin 2024 yılında devreye alınması için çalışmalar sürüyor” dedi. 

2022 yılında TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatları üzerinden 21,5 milyar metreküp doğalgaz ihraç ettiklerini ifade eden Putin, 2023’ün ilk 7 aylık döneminde de 10 milyar metreküp doğalgaz gönderdiklerini hatırlattı ve “Rusya doğalgaz konusunda her zaman Türkiye'nin sorumlu ve en büyük partneri olacak.Üçüncü ülkelere de doğalgaz sevk edeceğimizi söyleyebiliriz. Gelecekte de ucuz ve etkili doğalgaz yakıtını göndermeye devam edeceğiz.Dolayısıyla Türkiye'de bir doğalgaz dağıtım merkezi kurulmasını teklif ettik” diye konuştu.

Bu konuda Gazprom’un bir yol haritası hazırladığını ve Boru Hatlarıyla Petrol taşıma AŞ’ye (BOTAŞ) sunduğunu söyleyen Putin, “Sırada ortak çalışma grubunun kurulması var" dedi. 

Ağırlıklı olarak gıda güvenliği ve Karadeniz Tahıl Koridoru konularının görüşüldüğü buluşmada Putin, Tahıl İnisiyatifini canlandırmak istediklerini ancak karşılıklı sözlerin yerine getirilmesinin ön koşul olarak durduğunu söyledi.

Anlaşmanın yeni bir perspektife ya da ilave koşullara ihtiyacı olmadığını kaydeden Rusya Devlet Başkanı, verilen sözlerin tutulması halinde anlaşmaya dönmeye hazır olduklarını bildirdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz