Rusya: Harkiv'deki 5 Köy Ele Geçirildi!

Rusya Savunma Bakanlığı, Belgorod sınırındaki Pletenivka, Ohirtseve, Borysivka, Pylna ve Strilechna köylerinin ele geçirildiğini ileri sürdü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Rusya Savunma Bakanlığı, Belgorod sınırında, Ukrayna'nın Harkiv bölgesindeki beş köyün ele geçirildiğini iddia etti. Bakanlık, bugün yaptığı açıklamada, Pletenivka, Ohirtseve, Borysivka, Pylna ve Strilechna'nın kontrol altına alındığını ileri sürdü.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, bakanlığın açıklamasında, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde yer alan Keramik köyünün de ele geçirildiği savunuldu.

ZELENSKİY: RUSYA ORDUSU, HARKİV'E YENİ BİR SALDIRI DALGASI BAŞLATTI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, başkent Kiev'de resmi temaslarda bulunan Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova ile dün düzenlediği ortak basın toplantısında, Rus ordusunun, Ukrayna'nın Harkiv bölgesine yeni saldırı dalgası başlattığını bildirmişti.

Rusya ordusunun sabah saatlerinde Harkiv'e yeni saldırı başlatmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Zelenskiy, "Tüm açıklamaların kesinlikle doğru ve adil olduğunu düşünüyorum. Rusya bu yönde yeni bir karşı saldırı dalgası başlattı" demişti. Ukrayna ordusunun Rya birliklerine yoğun topçu atışlarıyla karşılık verdiğini kaydeden Zelenskiy, "Şu anda bu yönde yoğun çatışmalar sürüyor" diye konuşmuştu. Zelenskiy, Ukraynalı komutanların bu bölgede olası bir saldırı durumunda hazırlıklı olduklarını belirtmişti.

SAVUNMA BAKANLIĞI: BÖLGEYE YEDEK BİRLİKLER GÖNDERİLDİ

Ukrayna Savuma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından da Harkiv'deki son durumla ilgili açıklama yapılmış, Rusya ordusunun, Harkiv'e saldırılarının geri püskürtüldüğü, bölgenin savunmasını güçlendirmek için yedek birliklerin gönderildiği kaydedilmişti.

Harkiv Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Harkiv sınırlarında yoğun çatışmaların yaşandığını belirtmişti. Rusya'nın dün sabah Harkiv'in kuzey kısmına doğru yeni saldırı başlattığını kaydeden Sinegubov, Ukrayna ordusunun söz konusu saldırılara karşılık verdiğini aktarmıştı. Sinegubov, aynı zamanda bölgede sivillerin tahliyesinin sürdüğünü de ifade etmişti.

İDDİA: RUSYA, TAMPON BÖLGE OLUŞTURMAYI AMAÇLIYOR

İsmini vermek istemeyen Ukraynalı üst düzey bir askeri kaynak ise Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Rusya güçlerinin bugün sabah saatlerinde Harkiv'e yönelik zırhlı bir kara saldırısında bulunduğunu, Vovchansk sınır kasabası yakınlarında 1 kilometre ilerlediğini, bunun amacının burada bir tampon bölge oluşturmak olduğunu savunmuştu.

Kaynak, Rusya güçlerinin Ukrayna silahlı kuvvetlerini Rusya sınırından 10 kilometre kadar uzaklaştırmayı amaçladığını, Ukrayna güçlerinin onları zapt etmeye çalıştığını söylemişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz