Putin, Sıkıyönetim İlan Etti!

Putin, yasadışı şekilde ilhak edilen Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'da sıkıyönetim ilan edildiğini duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Rusya Devlet Başkanı Putin, yasadışı şekilde ilhak edilen Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'da sıkıyönetim ilan edildiğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ilhak edilen Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde sıkıyönetim ilan edilmesine yönelik kararname imzaladı.

Putin, tüm Rus bölgelerindeki kritik öneme sahip tesislerin korumak için önlemlerin uygulanması gerekiyor" dedi.

Ukrayna’nın Rus işgali altındaki 4 bölgesinde yapılan ilhak referandumu açık ara farkla Rusya lehine sonuçlanmış, Kiev yönetimi ve Batı sonuçları tanımadığını açıklamıştı.
Rus ve Çeçen askerlerin referandum sırasında halka, evlerinde ve oy verme istasyonlarında baskı uyguladığı yönünde iddialar gündeme gelmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise 5 Ekim'de gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'da ilhak ettiği dört bölgenin, Rusya'nın cephedeki gerilemelerine rağmen sonsuza dek Rusya ile birlikte kalacağı mesajı vermişti.

Moskova yönetimi, 27 Eylül'de daha önce tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Luhansk ve Donetsk bölgesi ile Herson ve Zaporijiya bölgelerinde yaşayanların yüzde 85'inden fazlasının Rusya'ya katılım yönünde oy kullandığını ilan etmişti.

Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri ve Ukraynalı yetkililer sözkonusu referandumları "düzmece" ve "yasadışı" olarak tanımlıyor. G7 ülkeleri de Rusya'nın kontrolünde gerçekleşen referandumları yasadışı ilan ederek, Moskova'nın ilhakı hayata geçirmesi halinde daha fazla yaptırım uygulayacağını ifade etmişti.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz