Polis, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye Tokat Attı

Polisin tokat attığını görüntüleyen kameraman da gözaltına alındı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İstanbul'da bir yıldır sürdürülen "Adalet Nöbeti" Kadıköy'de yapılan kitlesel yürüyüşle sonlandırılmak istendi, ancak polis eyleme izin vermedi.

“Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son” sloganıyla Boğa Heykeli önünde bir araya gelen kitleye müdahale eden polislerden biri HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı.

O anları kayıt altına alan Artı TV kameramanı Mehmet Zeki Kaya'nın yanı sıra  çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Arkasına iktidarın Suç İşleri Bakanı’nın gücünü aldığını sanan bu çete üyesi de arkasındaki güçler de suçlarının cezasını çekecekler. Roboski Katliamının yıldönümünde Ferhat Encü’ye atılan bu tokadı ne biz ne de halklarımız unutacak. Hesap vereceksiniz!" ifadesi kullanıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da tepkisini sosyal medyadan dile getirdi. Buldan paylaşımında "Hasta mahpus yakınlarının adalet nöbetinde İstanbul İl Eş Başkanımız ve Şırnak eski milletvekilimiz Ferhat Encü’ye atılan tokat, iktidardan alınan cesaretle gerçekleşti. Giderek pervasızlaşan bu saldırılar karşısında asla geri adım atmayacağız.Adalet önünde hesap vereceksiniz" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz