Papa Homofobik İfadesi İçin Özür Diledi!!

Ruhban okullarına eşcinsellerin kabul edilmesine karşı çıkarken kullandığı 'aşağılayıcı' ifadesi İtalyan medyasına sızan Papa, olayın büyük bir tartışmaya dönmesi sonrası açıklama yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ruhban okullarına eşcinsellerin kabul edilmesine karşı çıkarken kullandığı 'aşağılayıcı' ifadesi İtalyan medyasına sızan Papa, olayın büyük bir tartışmaya dönmesi sonrası açıklama yaptı.

Papa Francis, eşcinsellere karşı son derece aşağılayıcı bir dil kullandığı yönündeki haberlerin ardından özür diledi.

Vatikan'dan yapılan açıklamada, Papa'nın kimseyi gücendirmek istemediği belirterek, "bir kelimenin kullanılmasıyla incinenlerden" özür diledi.

İtalyan Piskoposlar Konferansı'nda papanın, eşcinsellerin rahiplik için eğitim almasına izin verilmemesi gerektiğini söylediği ve halihazırda son derece saldırgan bir hakaret anlamına gelen 'frociaggine' havası bulunduğunu da cümlelerine ekledi.

Özel olarak yapılan bu toplantıdaki ayrımcı ifadeler kısa sürede geniş çapta yayılarak tepkilere neden oldu.

Katolik Kilisesi'nin yönetim organı Vatikan'ın yöneticisi Matteo Bruni'nin aktardığı açıklamaya göre, "Papa Francis, piskoposlarla kapalı kapılar ardında yaptığı bir görüşmeyle ilgili son zamanlarda ortaya çıkan makalelerden haberdardır."

Papa'nın aktardığı yorumlar ilk olarak İtalyan tabloid sitesi Dagospia'ya iletildi ve kısa süre sonra diğer İtalyan haber ajansları tarafından da doğrulandı.

Kullanılan dil, özellikle de Papa Francis'in eşcinsellere karşı saygılı davranılmasından sıklıkla bahsettiği için şok yarattı.

Bruni şunları söyledi: “Kendisinin (Papa) birden fazla vesileyle ifade ettiği gibi, 'Kilisede herkese, herkese yer vardır! Kimse yararsız ya da gereksiz değildir; bizim gibi herkese de yer var.'”

Papa'nın ilerici destekçileri uzun zamandır Katoliklik'te eşcinsel hakları açısından çok az şeyin değiştiğini, ancak Kilise'nin tutumunun tonunu değiştirdiğini savundu.

NE OLMUŞTU

Papalığının ilk yıllarında eşcinsellerle ilgili soru sorulduğunda şu yanıtla manşetlere çıktı: "Ben kimim ki yargılayacağım?"

Son zamanlarda rahiplerin bazı durumlarda eşcinsel çiftleri kutsaması gerektiğini söyleyerek Katolik gelenekçiler arasında şaşkınlık yarattı ve eşcinsellerin Kilise'de hoş karşılanmasından sık sık bahsetti.

Papa'nın İspanyolca konuşan savunucuları, Papa'nın bazen İtalyanca konuşma dilinde hatalar yaptığına dikkat çekiyor ve Arjantin'de İtalyanca konuşulan bir evde büyümüş olmasına rağmen neden olabileceği saldırının düzeyini takdir etmediğini öne sürüyor.

Bay Buni, "Papa asla gücendirmek ya da homofobik bir dil kullanmak niyetinde değildi ve tek bir kelimenin kullanılmasından dolayı gücenmiş (ya da) incinmiş hisseden herkesten özür diler" diye ekledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz