Pakistan Sular Altında!

Uydu fotoğrafları felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Muson yağmurları Pakistan’da büyük yıkıma yol açtı ve milyonlarca kişiyi evsiz bıraktı. İndus ve Kabil nehirlerinin taşması sonucu ülkenin önemli bir kısmı sular altında kalırken binlerce kişi öldü veya yaralandı.

İklim Değişikliği Bakanlığı son 10 yılın en yoğun muson yağışının ardından ülkenin üçte birinden fazlasının sular altında kaldığını açıkladı. Sind ve Belucistan’dan geçen İndus Nehri’ni besleyen ülkenin kuzeyindeki akarsuların çoğu, yağışlar ve buzulların erimesi nedeniyle yataklarından taştı.

BM’ye bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü, Pakistan ve kuzeybatı Hindistan’daki muson yağmurlarının bu yıl çok yoğun geçtiğini, önceki yıllarda Ağustos yağış ortalaması 46 milimetreyken bu yılki yağışın 1.288 milimetreye çıktığını açıkladı.

Pakistan tarihinin en ölümcül seli ise 2010’da gerçekleşmiş, 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.Bu yılki yağışta yollar ve köprülerin de yıkılması, selden etkilenen bölgelere yardım götürmeyi iyice zorlaştırdı.

Bazı insanlar tepelere tırmanarak sel sularından korunmaya çalışırken bazıları da yardım kuruluşları tarafından açılan kamplara sığındı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz