Özel Haber: Ukrayna'da Biyolojik Silah mı Var?

Fox News kanalında Tucker Carlson, Ukrayna'da 30'a yakın biyolojik patojenler üzerine araştırma yapan tesislerin bulunduğu iddialarını gündeme getirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

UKRAYNA’DA BİYOLOJİK SİLAH VAR MI?

 

ABD ‘nin muhafazakar haber kanalı Fox News kanalında ana haber bültenlerindeki yorumları ile son zamanlarda çok eleştiri alan Tucker Carlson, 9 mart gecesi yayınlanan programında, Ukrayna’da 30’a yakın biyolojik patojenler üzerine araştırma yapan tesislerin bulunduğu iddialarını gündeme getirdi.

Carlson, son hafta içerisinde gerek ABD Dışişleri Bakanlığı’nın gerekse savunma bakanlığının ve USA Today gibi gazetelerin Amerika’nın Ukrayna’da biyolojik patojen araştırma merkezlerinin kurulmasını finanse ettiği yönündeki iddiaların ABD yetkililerince büyük bir telaş içerisinde yalanlandığını, bu yayınlarda bu iddiaların tamamen Rus propagandası olduğu yönündeki cevapların sorgulanması gerektiğini belirtti.

Carlson, olayın Rus propagandası olma ihtimalini ilk başta kabul ettiğini ancak 3 gün evvel Amerikan Senatosu dış ilişkiler komisyonunda Ukrayna ile ilgili oturumunda Ukrayna uzmanı ve Dışişleri Bakan yardımcısı Vıctorıa Nuland’a yönelik ve Florida senatörü Marc Rubio tarafından ‘’ Ukrayna’da Amerikanın finanse ettiği biyolojik silah merkezleri var mı? sorusuna Nuland tarafından verilen cevabın olayın bir iddia dan öte olduğunu gösterdiğine inandığını söyledi.

Programda Nuland’ın görüntülü ifadesinin verildiği kayıtlarda ‘’ Ukrayna’da biyolojik silah merkezlerimiz yok, bu merkezlerde sadece biyolojik silah savunmasına yönelik bazı araştırmalar var. Benim derdim bu gibi hassas çalışmaların yapıldığı merkezlerin rus işgal kuvvetlerinin eline geçmemesi ‘’ dediği görüldü. Carlson ise,    ‘’ bırakın savaş ile ilgili tarafsız haberlere, artık burada Rus propagandasına bile ulaşmak zorlaştı , bırakın  da neyin gerçek neyin propaganda olduğuna  özgür basın olarak Amerikan halkına biz vermekle yükümlüyüz ‘’ diyen Carlson, Victoria Nuland gibi şahinlerin IraK harekatının mimarı olduğunu , hatta 2014 Ukrayna’daki maydan hareketinin ABD Dışişleri Bakanlığındaki organizatörü olması bakımından yemin altındaki ifadesinde iddiaları yalanlamayıp ‘’ biyolojik savunma tesisleri ‘’ gibi muğlak bir terimi kullandığını, ‘’ madem bu tesislerin masum araştırma merkezleri olduğunu  ifade eden Nuland  bu tesislerin neden Ruslar tarafından ele geçirilmesinden endişe ediyor ,  endışe ediyorsa da bu tesislerin neden güvenlik altına alınmasına yönelik tedbirler alınmadı ? ‘’ diye seslendi. 

Carlson daha da ileri giderek ABD Savunma Bakanlığı’nın 2010 yılında resmi olarak yayınladığı bir açıklamayı yayında verdi. Yazılı açıklamada ‘’ geçtiğimiz hafta ABD senatörü Dıck Lugar Odessa’da açılan ara faz merkez referans laboratuvarının açılışını kutladı. Senatör kurulan merkezde biyo-terörist örgütleri tarafından kullanılan tehlikeli bazı patojenleri araştırmak konusunda büyük öneme sahip olacak. 3 Fazlı güvenlik tedbirlerine sahip laboratuvarda Antraks, Tulemerıa ve q ateşli sıtma ve benzeri patojenlere karşı savunma araştırmaları yapılacak ‘’ denildi. Carlson bunun yanı sıra bır kac hafta öncesine kadar ABD Kiev Büyükelçiliği resmi sitesinde Ukraynalı ve Amerikan bir çok biyo-kimya uzmanının birlikte bioyojik patojenlerle ilgili geniş çaplı işbirliğini ilan eden övgü dolu ananonsların yer aldığı ancak bu sitedeki linklerin daha sonra ortadan kaldırıldığını iddia etti.       

HABER: ÜMİT ÇAKANDEMİR 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz