Onur Sevigen'in Yeni EP'si 'Az Bile' Yayında!

Sevigen'in İngiltere'de Başlayan Yolculuğu Türkiye'de Devam Ediyor...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Onur Sevigen Müziğiyle Sarayları Günümüze Taşıyor.

"Az Bile, 2050'de bir meyhanenin playlist konsepti''

Kendi müziğini yapmak üzere yola çıkan Onur Sevigen, İngiltere ve Avrupa'da dikkat çeken şarkıları ve liste başarılarının ardından, kültürümüz ile
geleceğin seslerini birleştirdiği şarkılar üretmeye devam ediyor. Profesyonel müzik yolculuğu, doğup büyüdüğü Londra’da başlayan Sevigen, Anadolu'da doğan müzik türlerine olan ilgisi ve farklı öğeleri bir araya getirerek oluşturduğu sound’u ile şarkılarını yayınlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan ''Leyla'' ve ''Oyna'' teklileri ile dikkatleri üzerine çeken genç sanatçının yeni EP'si ''Az Bile'', batılı vokal tarzını, Türk Halk ve Roman Müziği'nden gelen geleneksel enstrümanlar, ritimler ve nağmelerle harmanlayarak oluşturduğu özel sound'u ile dinleyicinin beğenisine sunuldu. 

EP’de, haberci olarak yayınlanan ‘'Leyla ve Oyna'' ya ek olarak ‘Enerji, Az Bile Sana, Şifa Yaramaz’ şarkıları yer aldı. 

Onur Sevigen; “Az Bile” EP’sini ve gelecekte yayınlamaya hazırlandığı projelerini, ''2050'de bir meyhanenin playlist konsepti'' olarak tanımlıyor.

EP’ de yer alan şarkılardan ''Enerji''; autotune’ lu sazlarla, anadolu nağmelerinin eşlik ettiği bir türde iken, ''Az Bile Sana'' Roman Havası'nın kendine has duruşunu bozmayan prodüksiyonun yenilikçi bir formuyla öne çıkıyor. ''Az Bile'' EP’si türler üstü bir noktada duran eklektik müzik tarzını ortaya koyuyor. 

EP'de Leyla, Oyna, Enerji ve Şifa Yaramaz'ın sözleri ve müziği Onur Sevigen, Az Bile Sana'nın sözleri Onur Sevigen ve Kamran İsmayilov müziği ise yine Onur Sevigen imzası taşıyor . Şarkıların  mix'inde Tim Rowkins, mastering'inde ise Matt Colton yer alıyor. EP'nin focus track'i olan ''Az Bile Sana'' nın  Zobunus yönetmenliğinde çekilen video klibi ise şarkının duygusuyla paralel olarak büyük bir aşkın yarattığı bağlılığı ve insana aldırabileceği riskleri simgeleştiren görüntüleri ile dikkat çekiyor.

Onur Sevigen'in yeni EP'si ''Az Bile''  DokuzSekiz Müzik yapımcılığında tüm dijital platformlarda yayında. 

ONUR  SEVİGEN ; Vintage sesleri, yarının pop sesleriyle birleştiren Onur Sevigen, farklı tempo ve stillerin eklektik bir karışımı ile oluşturduğu şarkılarını ilk kez 2018 yılında dünyaya duyurdu. 2019 yılında yayınladığı ‘’A Millennial Rhapsody’’ projesi Spotify’ın All New Indie, Solaris, New Music Friday İngiltere ve Türkiye playlistlerinde yer aldı. Aynı dönemde Fransa'nın ünlü ‘Sound of Brit’ adlı içerik platformu da ‘Kim Bu Onur?’ başlığıyla sanatçının özgün müziğine yer verdi. BBC Radio London ve Hoxton Radio'da da kendisiyle söyleşiler yapıldı. 1883 Magazine ve Fred Perry’s Subculture'da röportajları yayınlandı.

Sanatçı 2021 yılında yayınlanan 'Paramı Ver', 'Beyinler Sakat', 'Ölüm Gelene Kadar Yüzüm Kanadı' ve 2022 yılında yayınlanan 'Yaşasın Aman' single çalışmaları ile müzik yolculuğundaki rotasını Türkiye'ye çevirdiğinin sinyalini verdi. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz