Ömer Çelik: 'Buna Göz Yummayacağız'

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası açıklama yaptı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Suriye'nin kuzeyinde ertelenen sözde seçimlere değinen Çelik, "Bölgede teröristana izin vermeyiz. Burnumuzun dibinde geçmişte yaşanan acıları yaşatacak gelişmelere müsaade etmemiz söz konusu olmayacaktır. Buna göz yummayacağız" açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Suriye'nin kuzeyindeki aktiviteleri, birtakım terörist faaliyetleri çok yakından takip ettiğimizi ifade etmek isterim. Suriye PKK'sı olan PYD unsurlarının seçim gerçekleştirme çabaları vardı. Hala çeşitli arayışlar olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı sert tutumumuzu tekrar ifade etmek isterim.

"BÖLGEDE TERÖRİSTANA İZİN VERMEYİZ"

Burada seçim faaliyeti PKK'nın güdümündeki seçim faaliyeti esasında teröristan kurulması anlamına gelir. Bu bir seçim de değildir zaten. Orada bir teröristan meydana getirmek için bir yöntemin istismar edilmesi demektir.

Bu aynı zamanda Suriye'nin milli güvenliğini tehdit edecek bir gelişmedir, buna aynı şekilde cevap verilecektir. BM Güvenlik Konseyi'nin kararına atıf yapılarak burada herhangi şekilde doğru, adil, şeffaf bir seçimin gerçekleşmeyeceği ifade edilmesi bizce doğrudur. Burnumuzun dibinde geçmişte yaşanan acıları yaşatacak gelişmelere müsaade etmemiz söz konusu olmayacaktır.

VERGİ REFORMU PAKETİ

Bugün iki genel başkan yardımcılarımızı sunumu var. Biri ekonomi diğeri insan hakları konusunda. Orta vadeli program kapsamında vergi adaletinin sağlanması için çeşitli konular görüşülüyor. Sosyal medya ya da başka yerlere sızan 'şuraya, buraya vergi gelecek' açıklamalar spekülatiftir.

Çalışmalar vergi adaletin sağlanması için yapılmaktadır. Son kararı siyasi irade verir. Herhangi şekilde resmi olarak açıklanmamış bu tür spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtmek isterim.

Vergide adalet hedeflenirken enflasyonist sonucun ortaya çıkmaması, üretim, istihdam, ihracat süreçlerinin etkilenmemesi büyük bir hassasiyetle değerlendirilecektir. Ekonomi yönetimimiz son derece net, şeffaf, Türkiye'deki sıkıntıları giderecek dünya tarafından kabul gören program uygulanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği yüksek seviyededir.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Ege'deki gelişmeler, Yunanistan'la ilişkiler her zaman gündemimizde. Sorunlar devam etmekle birlikte sıcak gündem maddesi olarak işbirliği söz konusu. Aradaki diyalog süreci devam ediyor. Türk-Yunan işbirliği çerçevesinde bir ilke imza atıldı. AGİT'e ortak aday gösterilmesi söz konusu oldu. Bu ortak bir tutum olarak bildirildi. Bu da son zamanlarda gelişen diyaloğun neticesi olarak ortaya çıkmıştır.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Filistin ve Gazze konusu hepimizin birinci dereceden gündemi. Artık bütün dünyada ister çekimser cümleler kullansınlar herkesin bildiği şey; Netanyahu ve ekibi insanlık suçu işleyen ve doğrudan soykırıma imza atan bir yapıdır. Bu çerçevede baktığımızda Uluslararası Adalet Divanı, BM'nin etkisiz kalması dünya sistemi açısından büyük yırtılmaya, çöküşe isabet etmektedir.

İspanya, İrlanda, Norveç, Slovenya gibi Ermenistan da Filistin devletini tanıma kararı aldı, memnuniyet duyduk. Netanyahu ve ekibi artık biraz da kişisel ikballerini garanti altına almak için soykırım siyasetini yürütmektedir. Bölge savaşı çıkarmaya çalışıyorlar. Savaşın Lübnan'a sıçratılmaya çalışıldığını açık ve net şekilde görüyoruz.

Netanyahu David Koridoru, Arzı Mevut'tan bahsetti. Aslında bu niyetini açık ediyordu. Lübnan ve civarında ateşin yükselmesi maalesef bu noktada daha ciddi ve yakın tehditle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Sunulan barış planlarına Hamas olumlu yaklaşırken Netanyahu tarafı olumlu yaklaşmıyor."

"BÖLGE SAVAŞI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Netanyahu ve ekibi artık biraz da kişisel ikballerini garanti altına almak için soykırım siyasetini yürütmektedir. Bölge savaşı çıkarmaya çalışıyorlar. Savaşın Lübnan'a sıçratılmaya çalışıldığını açık ve net şekilde görüyoruz.

Netanyahu David Koridoru, Arzı Mevut'tan bahsetti. Aslında bu niyetini açık ediyordu. Lübnan ve civarında ateşin yükselmesi maalesef bu noktada daha ciddi ve yakın tehditle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Sunulan barış planlarına Hamas olumlu yaklaşırken Netanyahu tarafı olumlu yaklaşmıyor.

Netanyahu'ya söz geçiremeyenler dönüp, Hamas üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Bu da büyük bir çifte standardı ortaya getiriyor. Önemli devletlerin, BM'nin Netanyahu üzerinde baskıyı sağlamasıdır. Aksi takdirde çok daha can yakıcı sorunlarla karşı karşıya kalınacaktır. Cumhurbaşkanımızın izlediği barış siyasetini dünyanın bütün platformunda dile getirmeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız biliyorsunuz Temmuz'un başında belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirecek. AK Parti Genel Merkezi olarak belediye başkanlarımızla birlikte olacağız. Vatandaşımıza en kaliteli hizmetin götürülmesi bakımından ne yapmamız gerektiğini bu kampta değerlendirmiş olacağız."

ŞİMŞEK- CHP GÖRÜŞMESİ

Burada konu özgüvenli bir hükümete sahibiz. Orta vadeli programda Türkiye'nin doğru kazanımlar elde etmesi ve dünyaya doğru mesajlar için gerekenler yapılıyor. Bunlar hükümetin zaten bildiği, bakanlığın zaten üzerinde çalıştığı konular. Zaten gündemde olur da yapılırsa biz gündeme getirdik deniyor. Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını biliyor, takvim kusursuz şekilde işliyor. Partilerden bakanlarımızdan bilgi almak isteyenlere bilgiler veriliyor.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI

Bu konu da gündem oldu. Konuşulan her şey taslak düzeyinde yazılır ama son karar verilene kadar geçerli değil. Son kararın vereceği toplantı yapılmadı. Bu taslakta alternatifler vardır. Biri sızar ve spekülasyon konusu olur. O toplantılarda netice açıklanana kadar bunların spekülasyondan ibaret olduğunu ifade edeyim.

AK PARTİ'DE DEĞİŞİM SÜRECİ 

Teşkilat başkanlığımız çeşitli çalışmalar yapıyor. Bunun sadece seçim sonuçları bağlamında değil. Bazen bir yerde başarılı olunsa bile değişim gerçekleşebilir. O ilin sosyolojisini daha çok kucaklamak bakımından. Teşkilat başkanlığımız çok tecrübeli. Öteden beri Cumhurbaşkanımız, AK Parti kurulmadan önceki siyasi deneyimden başlayarak teşkilatlarda hassasiyeti var. Bunları bayrak yarışı çerçevesinde değerlendirmek lazım. Vekâletle idare edilen illerimize asaleten atama söz konusu olacak. Atandığı itibaren sizlere açıklayacağız. Kendi ritmi içinde devam ediyor."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz