ÖZEL: 'Yetersiz' Erkek Şiddet Uyguluyor!

Kişisel Gelişim Uzmanı Seda Arpacı anlattı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hayat müşterek. Kadınlar da, erkekler de çalışıyor ve para kazanıyor. Ancak, ilişkilerde kadın erkekten daha fazla para kazandığında bu durumu erkekler nasıl karşılıyor?

Güç ve ego ne zaman devreye giriyor. Bu soruları Kişisel Gelişim Uzmanı Seda Arpacı cevapladı...

Kadının erkekten daha çok kazanması evlilikte problem yaratıyor mu ?

Burada eşler arasındaki tutum önemli. Aile birliğinin farkında olup kazançlarla giderlerin ortak olduğunu kabul edebiliyorlarsa problem olmaz. Günümüzde bu artık daha kolay aşılabiliyor. İki tarafında kendilerine ve işlerine olan saygısı önemli. Bununla birlikte bunu problem edebilen erkekler de var. Ataerkil bir toplumda büyümüş olmanın etkileri diyebiliriz. Eğer erkeğin övündüğü alan maddi kazancıysa bunu aşmamız zorlaşabilir.

Erkek bunu gurur meselesi haline getirir mi?

Eğer eşler arasında ufacık bir  sorunda "para" kelimesini kullanılıyorsa ya da kadın "ben bunu almak istiyorum" dedikten sonra erkek "şu an olmaz bütçemiz yok vs." dediğinde dayatma ile almaya çalışıyorsa erkek bunu gurur meselesi haline getirilebiliyor.  Bunun tam tersi davranan erkeklerle de günümüzde sık karşılaşabiliyoruz. Kendisi bir şey yapmayıp kadından bir çok şeyi bekleyen erkeklerden uzak durmak gerekli.

 Başarılı bir kadının eşinden fazla para kazanması , kocasında nasıl bir duygu yaratır ?

Eşler arasında saygı ve sevgi varsa, bu kişisel olabilir işleri ile alakalı da olabilir, eşinin başarılı olması erkeği tamamen gururlandırır ve toplum içinde de yüceltir. Yetersizlik duygusu yüksek biriyle birlikteysek bu durum problem olabiliyor. Yetersizlik duygusu yoğun kişilerin şiddet eğilimi de yüksek olur bu arada. Bu tarz kişilerin dışında bir de kadının gücünden hiç rahatsız olmuyormuş , kariyerinde destekliyormuş gibi davranan aslında hedefi kadının gücünü ve yönetimini ele geçirmek olan bir kesim var. Bu kişileri fark etmemiz ve onlara karşı dikkatli olmamızda fayda var çünkü bu tarz erkekler elde edemediklerini yok etmeye çalışıyorlar.

 Kadının erkekten daha fazla para kazanması boşanmayı tetikler mi ?

 Direkt olarak tetiklemez. Ne kadar ataerkil  bir topluluktan geliyor olsakta günümüz şartlarında artık kadın ve erkeğin çalışması esastır. iki tarafta birbirinin işlerine saygılı ve onu bilerek evlenmeyi yani aile olmayı seçiyorlarsa kadın mı çok kazanmış erkek mi çok kazanmış önemli değil. Bunu sebep göstererek boşanmalar oluyordur ama hepsinin altında saygısızlık ve sevgisizlikten doğan başka bir neden vardır.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz