ÖZEL: Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalıyız?

Uzmanlar sosyal medya bağımlılığının ciddi kişilik bozukluklarına yol açabileceği ve ağır sonuçlar doğurabileceği yönünde uyarıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Herkesin olduğu gibi bizlerde sosyal medyayı bir amaç uğruna kullanmaktayız.

Bazıları kişilere erişip insanlarla iletişime geçmek için, bazıları ise ürün, reklam, tanıtım, satış vb gibi müşteri çekme amaçlı kullanmaktadır.S osyal medya uzmanı Sercan Bozkurt, internet ve sosyal medya bağımlısı olmadan pozitif yönleri nasıl kullanabileceğimiz konusunda önerilerde bulunuyor.

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?

Bozkurt, "Öncelik güven. Sosyal medyada gerçek ve doğruluk payı olan içerikler paylaşmalıyız. Bu şekilde insanlara daha çok güven vermiş oluruz. Bunun ardı sıra kendimize bir hedef kitle belirtmeliyiz. Ulaşmak istediğimiz kitlenin isteklerine uygun ve onların dikkatlerini çekecek içerikler üretip paylaşımlar yapmalıyız. Sayfamızın içeriğiyle alakalı hashtagler kullanmalıyız. Ve güncellik.. Güncel ve devamlı olmak her zaman en önemli maddelerden biri" diye konuştu.

SOSYAL MEDYANIN OLUMSUZ ETKİLERİ

Sosyal medyada görüntülediğimiz içeriklerin çoğunun manipüle edildiğinin farkında olsak bile bu içerikler güvensiz ve yetersiz hissetmemize yol açabiliyor. Sercan Bozkurt, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Mükemmel bir hayata ve kariyere sahipmiş gibi görünen insanların hayatının tam olarak böyle olmadığını bildiğimiz halde kendimizi yetersizlik hissinden alıkoyamaz ve hayatları bizimkinden daha iyi görünen insanlarla kendimizi istemsizce de olsa kıyaslamaya başlarız. Bu kıyaslama, kendimizi değersiz hissetmemiz ve özgüvenimizi düşmesi ile sonuçlanabilir. Bu düşünce öz saygımızın azalmasına, kaygımızın tetiklenmesine ve sosyal medya kullanımımızın daha da artmasına sebep olabilir."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz