ÖZEL Sinema Oyuncusu Metin Keçeci, Yeni Bir Dans Akımı Başlattı!

Özlem Uçar'ın Röportajı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

1975 yılında Hakkari'de doğan Metin Keçeci, 10 yaşındayken tiyatro ile tanıştı. Hakkari'de İlim Sağlık Kültür Araştırma Vakfı bünyesinde 1993 yılında tiyatro grubu kurdu ve çeşitli oyunlar oynadı.

2007 yılında Hokkabaz adlı sinema filminde rol aldı ve aynı yıl Bir Demet Tiyatro adlı dizide rol aldı. 2002 yılında ise İstanbul'a yerleşti. 2003 yılında yerel bir kanalda şov programı sundu. 2004 yılında TRT 1'de yayımlanan 'Fırtınalı Hayatlar' adlı dizide rol aldı ve aynı yıl TGRT kanalına çekilen 'Bodrum Hakimi' adlı TV filminde rol aldı.

2005 yılında BKM Atölye oyuncularına katıldı ve aynı yıl 'Organize İşler' adlı sinema filminde rol aldı ve yine aynı yıl 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?' adlı sinema filminde rol aldı. Keçeci, klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici ile başrolünü oynadığı 'Vay Başıma Gelenler' adlı komedi filminde de rol aldı... Şimdiler de Change şarkısıyla yeni bir akımında öncüsü oldu..

Biraz sizi tanıyabilir miyiz?

1975 Hakkari'de doğdum. 1994 yılından 1998'e kadar Yerel Tv Kanalında birçok projeyi yazdım yönettim ve oynadım. 2002 yılının haziran ayında İstanbul'a geldim...

Yer aldığım bütün projeleri kendi adresim kendi benliğim gibi sahiplendim. Hem kendimi hem de yaptığım işleri geliştirerek ve her gün üstüne bir tuğla koyarak bildiğim yolda ilerledim. Yaşama sebeplerimi kendi hikayemizdeki önemini koruyarak çalışarak yaşarım...

Bugüne kadar kaç filmde rol aldınız?

Toplamda 62 tane sinema filminde oynadım. Bunlardan 25 tanesi daha kayıtlara geçmedi.

Yeni bir sinema filmine başlıyorsunuz? Nasıl bir film olacak, nasıl bir rolde sizi göreceğiz?

Şimdi bir korku filmi çekiyoruz, cesaretiyle hikayeye yön veren korkusuz bir cengaveri oynuyorum...

Change isimli bir şarkı yaptınız ve farklı bir klip çektiniz? Change isimli şarkı hangi dilden?

Change hepimizin şarkısı... Her şeyin hem çok güzel, hem de etrafımızdaki maskeli dostlukların yorucu ve itici davranış seslerinin çekilmez bir hal aldığı yaşadığımız bu hayatta artık herşeye bir anlam yüklemek, renksizleşmeye başladı. İşte tamda bu zamana uygun anlamsız cümlelelerin bir araya gelerek dans edercesine aksiyon dolu espritüel bir duygu dilinde bir şarkı... Change dinlerken her tür olumsuz duyguyu bir tarafa itip kendimizle, başbaşa, samimiyet içinde kendimizi sevdiğimiz dans ederken rahatlıyacağımız eğlenceli masum bir Change yaptık...

Şarkınızın doğuşu nasıl oldu?

Change şarkımızın doğuşu, bana sürpriz yaparak stüdyoyu ayarlayan sevgili oyuncu Tülay Bulut'tur... "Sana stüdyo işte imkan çocukluğundan beri şarkı söylüyorsun burda da söyle bakalım ne çıkacak" dedi... Ve Change doğuşu böyle gerçekleşti. Tülay Bulut ile birlikte ortak arkadaşımız Hilmi Özer'e Change'yi dinlettik. O da bizi sevgili Abdullah Özdoğan ile buluşturdu... Ve şarkımızla klibimiz 6 Ekim'de yayınlandı.

Kliple birlikte farklı bir akıma da öncülük yaptınız? Sandalyede de oturma hareketini şu an herkes yapmaya çalışıyor? Bu akımdan bahseder misiniz?

Diyelim ki karşınızdaki kişiye birşey anlattınız sizi dinlemiyor yada anlamıyorsa  Change'yi hediye edin... Mutlaka sizi anlayacaktır... Change dili evrenseldir. Ayrıca  sandalyede oturma akım hareketini tek ayak üstünde yapmak kolaydır... Ben ikinci ayağımı da kaldırıp oturabiliyorum. O zaman "Vayyy  Metin Uçabiliyormuş" diyeceklerdi, şimdilik  tek  ayak yeterli diye düşündük...

Sandalyede oturma hareketi için ne kadar süre çalıştınız?

Bu hareketi çocukluğumdan beri hep yaparım... Bu akımı başlatmak 35 yılımı aldı diyebilirim...

Şimdi sosyal medyaya baktığımda, bu hareketin bir akım olduğunu, toplumun her kesiminden insanların bu hareketi içeren videolar yayınladığını görüyorum.

Bundan sonra neler yapmayı planlıyorsunuz, yol haritanız da neler var?

Yeni yol haritamizda bambaşka, yapılmamış şahane, sürprizlerle dolu, heyecanlı ve eğlenceli çalışmalarımızla bomba gibi geliyoruz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz