ÖZEL: Lokantacılar Et Fiyatlarına Yetişemiyor!

Esnaf zamlardan nefes alamıyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Son bir yılda döviz artışı ve piyasadaki dalgalanma gıda ürünleri başta olmak hizmet sektörünü de etkiledi.

Yaşanan ekonomik krizle birlikte esnaf da büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Daha önce pandemiye kepenk indiren esnafı şimdi de artan enflasyon vurdu.

ÖNCE PANDEMİ VURDU ŞİMDİ DE ENFLASYON

Maliyetlerin artması ve talepteki azalma nedeniyle çok sayıda dükkan kapanırken, dükkanlarını her şeye rağmen açık bırakan esnaf da kar edememekten yakınıyor.

İstanbul Florya'da Revan Garden Restorant'ın işletmecisi Kemal Demirci, enflasyonun artmasıyla, insanların bireysel alım gücünü kaybettiği gibi işletmecilerinde sıkıntı içinde olduğunu belirtti.

Demirci, "Esnafı daha önce pandemi vurdu şimdi de ekonomik kriz. Restaorant sahipleri ve işletmeciler, ciddi zorluklar ve sıkıntılar içerisinde. Elde ettiğimiz maliyetle satışı orantılıyamadığımız için sektör ciddi bir krizin eşiğinde. Ekonomik kriz böyle giderse yakında birçok işletme kepenk indirecek" dedi.

ESNAF ZAMA KARŞI DİRENİYOR

Özellikle kırmızı etteki artışın işletmeleri zora soktuğunu belirten Kemal Demirci, "İşlediğimiz etleri normal marketlerde satılan kıymalar gibi işleyip tüketicilere veremiyoruz biz tezgahımıza koyduğumuz ürünleri her yöreden alıp tezgahımıza koyamıyoruz. Kasapta kıyma 250 TL ise, farklı yörelerden özel et aldığımız için bize maliyeti 350- 400 TL’ye geliyor. Bu fiyatın üzerine nasıl kar koyup kazanç elde edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz