ÖZEL: Kilolara Mide Botoksuyla Kalıcı Veda!

Mide botoksu hakkında bilmeniz gerekenleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Bülent Öztürk cevapladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Özellikle yaz aylarının gelmesi ile zayıflamak isteyen çoğunlukla bayanlar arasında tercih edilen mide botoksu müdahalesi ile kısa sürede kilo vermek mümkün.

Mide botoksu hakkında bilmeniz gerekenleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Bülent Öztürk cevapladı.

Mide botoksu son zamanlarda gözde olan obezite tedavi seçeneklerinden biri. Diyete yardımcı bir yöntem olarak tanımlanması daha doğru olacaktır. Mide botoksu endoskopik yöntemi ile mideye içeriden belirli bölgelere botoks iğnesi uygulamasıdır.

Mide botoksu nedir nasıl kilo verdirir?

Mideye Botilinum toksin (botoks) uygulanması endoskopik yöntem ile yani herhangi bir bölgeye cerrahi işlem yapılmadan hasta sedasyon ile uyutularak gastroskopi işlemi yapılır gibi midenin iki bölgesine yıldız vari şekilde birçok odağa uygulanıp mide boşalımı yavaşlatılıp tokluk süresi uzaması sağlanır.

Mide botoksunun yan etkileri var mıdır?

Mide botoksu doğru ilaç, doğru doz ve ehil ellerde yapıldıkça hiçbir yan etkisi ve hayati riski yoktur.

Mide botoksu kimler için uygundur?

Mide botoksu kilo vermek isteyen herkese uygulanabilir. Bu işlem bir obezite cerrahisi değildir. Diyet ve sporla gerektiği gibi kilo veremeyenler için uygun bir yöntemdir. Mide botoksu uygulanacak hastaların vücut kitle indeksi 27-35 arası olan 10-20 kilo fazlalığı olan diyet ve egzersiz ile kilo veremeyen bireylerde uygulanır.

Mide botoksu Yaptıranlar Nasıl Beslenmeli?

Mide botoksu uygulamasının ardından hastalar 10 gün kadar sıvı ile beslenir. Ardından yumuşak ve sonrasında da katı gıdaya geçilerek adaptasyon süreci tamamlanmış olur. Kendi uyguladığımız hastalar içerisinde 17-22-30 ve hatta ekstrem bir durum olarak 41 kilo kadar
vermiş olan hastalarımız mevcuttur.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz