ÖZEL: Dünya, Pele'ye Ağlıyor!

Dünya starları yaptıkları paylaşımlarla saygılarını sundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

David Beckham, Cristiano Ronaldo ve Daha Fazlası  Futbol Efsanesi Kral Pelé'yi Anıyor.

Merhum futbol efsanesi Pelé'nin 29 Aralık'ta aramızdan ayrıldığı haberinin ardından, eski futbolcu David Beckham da dahil olmak üzere birçok ünlü, ikona saygılarını sunmak için sosyal medyayı kullandı.

Efsanevi Brezilyalı futbolcu Pelé , 29 Aralık 2022'de 82 yaşında hayatını kaybetti ve birçok önemli kişi, ikonik sporcunun yasını tutmak için sosyal medyayı kullandı.

Pele (d. Edson Arantes do Nascimento ) , menajeri Joe Fraga  tarafından  New York Times'a teyit edildiği üzere, uzun süreli sağlık mücadeleleri nedeniyle  vefat etti .

Ölümünden önce sağlık ekibi, "böbrek ve kalp fonksiyon bozuklukları" ile mücadele ettiğini doğruladı. Birçok ünlü ve profesyonel futbolcu, efsanevi futbolcu için alenen yas tutmaya başladı.

61 yaşındaki eski ABD Başkanı Barack Obama, Pele ile tatlı bir nostalji fotoğrafı paylaştı . "Pelé, bu güzel oyunu oynayan gelmiş geçmiş en büyük oyunculardan biriydi" diye başlıyordu yazısı. "Ve dünyanın en tanınan sporcularından biri olarak, sporun insanları bir araya getirme gücünü anladı. Kalplerimiz ailesi ve onu seven ve takdir eden herkesle birlikte.”

37 yaşındaki profesyonel futbolcu  Cristiano Ronaldo da 29 Aralık'ta  "Tüm Brezilya'ya ve özellikle Edson Arantes do Nascimento'nun ailesine başsağlığı diliyorum. Ebedi Kral Pelé'ye sadece bir 'hoşçakal' demek, şu anda tüm futbol dünyasının kucakladığı acıyı ifade etmeye asla yeterli olmayacak ” diye yazdı Portekiz milli takım atleti. “Milyonlarca kişiye ilham kaynağı, dün, bugün ve sonsuza dek bir referans. Bana gösterdiğin sevgi, paylaştığımız her an uzaktan da olsa karşılık buldu. O asla unutulmayacak ve hatırası biz futbolseverlerin her birinde sonsuza kadar yaşayacak. Huzur içinde yat Kral Pelé.”

Kylian Mbappé, Pele'nin yasını tutuyor. 

Fransa milli takımında forma giyen 24 yaşındaki Kylian Mbappé , Pele'nin vefat ettiği gün futbol arkadaşları gibi Twitter'da saygı duruşunda bulundu. 'Futbolun kralı aramızdan ayrıldı ama mirası asla unutulmayacak. RIP KING ..." Efsaneyle poz verdiği siyah beyaz fotoğrafı paylaşan futbolcu,  24 yaşındaki oyuncu ayrıca yazıya kırık kalp emojisi ve taç ekledi.

Futbolun en yetenekli sporcularından biri olan 35 yaşındaki Lionel Messi , Instagram hesabından Pele'yi andı. "Huzur içinde yat, @pele," diyen fotoğraflara geç simgesiyle altyazı ekledi. İkinci enstantane, Pele ve Messi'nin sıcak bir kucaklaşmayı paylaştığını gösterirken, son enstantane, Pele'nin en iyi dönemindeki eski bir fotoğrafıydı.

30 yaşındaki Brezilyalı futbolcu  Neymar , Pele'nin ölüm haberinden birkaç saat sonra yasını tutmak için uzun bir yazı yazdı. "Péle'den önce 10 sadece bir sayıydı. Bu cümleyi bir yerlerde, hayatımın bir noktasında okumuştum. Ama bu güzel cümle eksik," diye söze başladı. "Péle'den önce futbolun sadece bir spor olduğunu söyleyebilirim . Pele her şeyi değiştirdi. Futbolu sanata, eğlenceye çevirdi Yoksullara, siyahlara ve çoğunlukla: Brezilya'ya görünürlük sağladı. Kral sayesinde futbol ve Brezilya statülerini yükselttiler! O gitti ama büyüsü kaldı. Pele SONSUZA KADAR!!” Neymar sadece Brezilya milli takımında değil, aynı zamanda Ligue 1 kulübü Paris Saint-Germain'de de oynuyor.

Pele'nin vefatına üzülen bir diğer sporcu da 47 yaşındaki eski İngiliz futbolcu David Beckham oldu. 47 yaşındaki oyuncu, 29 Aralık'ta yasını tutmak için Instagram'da paylaşım yaptı.

52 yaşındaki model ve aktris Naomi Campbell bir atlet olmayabilir, ancak Pele'nin ölümünü duyduğunda hala kalbi kırılmıştı. Daha sonra, dokunaklı bir başlıkla birlikte efsanenin bir dizi fotoğrafını paylaşmak için Instagram'ı kullandı

"Pele, sen bizim için bir semboldün ve hayallerin gerçeğe dönüşebileceğini görmemize izin verdin. Her zaman TÜRÜNÜN EŞSİZİ oldun ve öyle kalacaksın .. altın kalpli Unesco iyi niyet elçisi olarak gelmiş geçmiş 1. atlet, insanların bakıcısı," diye söze başladı esmer güzel. “Brezilya bugün SİZİN KAHRAMANINIZ, BİZİM KAHRAMANIMIZ, DÜNYA KAHRAMANIMIZI kaybetmenin acısını yaşıyoruz. TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ !! YÜKSEK ile dinlenebilirsiniz. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.. Huzur içinde ol.”

76 yaşındaki Rocky  yıldızı  Sylvester Stallone , Pele'nin ölümüyle sarsılan Naomi gibi başka bir aktör. 76 yaşındaki oyuncu, Pele ile kendisinin iki fotoğrafını içeren bir anma törenini Instagram'da paylaştı. “BÜYÜK PELE! Huzur içinde yatsın! Bu iyi bir adamdı, ” diye yazdı Sly . Pele ve  Rambo  oyuncusu, 1981 yapımı Victory filminde Michael Caine ,  Bobby Moore ve  Max von Sydow ile birlikte rol aldı . Pele'nin rol aldığı diğer filmler arasında  Os Trombadinhas, Pelé: Birth of a Legend, Hotshot  ve daha fazlası yer alıyor.

Will Smith

54 yaşındaki Will Smith de 29 Aralık'ta Pele'yi andı. 'Descanse em paz, Rei Pelé," diye siyah beyaz selfie'ye son dönem futbol efsanesinin açıklamasını yaptı. Will, son zamanlarda 2021 spor draması  King Richard'da Richard Williams'ı  canlandırdığı için spor sevgisi olan bir aktör .

Adriana Lima

Eski Victoria's Secret modeli ve 41 yaşındaki Brezilya bombası  Adriana Lima , 29 Aralık'ta da Instagram'da başsağlığı diledi. "Bazı adamlar, beşiğin için, unvanların için ve ailen için kral olarak doğarlar. Alçakgönüllü doğmasına rağmen sanatı, yeteneği ve dehası sayesinde kral olan başkaları da vardır. Önce dünya protokol ve yükümlülüklere boyun eğiyor. Ama kendilerini krallara dönüştüren dahilere dünya hayranlık ve sevgiyle eğiliyor,” diye başladı uzun yazısı. "Bugün tüm zamanların en büyük Brezilyalılarından biri aramızdan ayrıldı. Kral Pelé, saltanatını, bazıları inanılmaz olan, yazılmamış zaferler ve başarılarla bitirir. Dünya , tüm zamanların en iyi oyuncusu olan Yüzyılın Sporcusu için yas tutuyor .”

Güzel sözlerine şöyle devam etti: “Göğsümüzde derin bir hüzünle Kral Pelé'yi saygıyla uğurluyoruz. Ama bize getirdiği ve onu her hatırladığımızda bize getirmeye devam edeceği büyük neşenin tamamen farkındayız. Tanrı'nın melekleri Kral'ı Cennetin Krallığı'nda karşılasın, eminim onlar da bizim dehamızın yanlarında olmasından çok memnun kalacaklardır. Teşekkürler Pele. Sen ölümsüzsün.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz