ÖZEL: Burçlara Göre Şifalı Doğal Taşlar

Son yıllarda takı olarak gördüğümüz ve bazı bölgelere yaygın bir şekilde satışı yapılan şifalı taşlar, özellikle de verdiği enerjilerle vücuttaki ağrıları alıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hem doğal olsun, hem renkli olsun , hemde enerjimize enerji katsın dediğimizde aklımıza elbette doğal taşlar geliyor. Doğal taşların insan üzerindeki olumlu etkileri yüzyıllardan beri süregelmiştir. Eskiden sadece kralların , sultanların ve saraya mahsup kişilerin taktığı doğal taşlar bugün hemen hemen hepimizin hayatına girmiş bulunmakta.

Değerli taş uzmanı ve mücevher tasarımcısı Mukaddes Koçak, doğal taşların şifacı olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam etti: "En eski zamanlardan beri ezoterikler doğal taşların büyülü, şifacılar ise iyileştirici özelliklerinin olduğu söylemiş, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Bununla beraber litoterapi bilimi de var ki bu da doğal taşlarla insan vücuduna olumlu yönde etki etme sanatıdır. Litoterapide taşların enerjisi kullanılarak duygular, zihin, ruh ve vücudun tamamında denge oluşturuluyor. Taşlar bedenlerimizdeki enerji akışını düzenleyerek daha iyi hissetmemize neden oluyor. Çok sorulan bir soru ise, hangi taşı ne için kullanmalıyım? Takacağınız taşa ne yapması gerektiğini, size nasıl bir fayda sağlaması gerektiğini o taşa gerekli inanç ve konuları yükleyerek siz belirlersiniz. Bu yüzden hangi taşı takarsanız takın o taş sizin enerjinizle uyumlanarak sizin belirleyeceğiniz ve yükleyeceğiniz konulara göre hayatınıza mucizeleri çekecektir. Son olarak arada taşlarınızı toprağa bırakarak veya suda bekleterek , tütsüleyerek ve dolunay zamanları ay ışığında bekleterek enerjilerini şarj edebilirsiniz" diye konuştu.

Mukaddes Koçak, burçlara göre takmanız gereken doğal taşları şöyle sıraladı:

Oğlak Burcu:  Garnet ve Pink kuvars

Kova Burcu: Amethyst ve amber

Balık Burcu: Aquamarine ve yeşim taşı

Koç Burcu: Pırlanta ve kristal kuvars

Boğa Burcu:  Zümrüt  ve Chrysoprase

İkizler Burcu: İnci ve aytaşı

Yengeç Burcu:  Yakut ve carnelian

Aslan Burcu: Peridot ve spinel

Başak Burcu: Safir ve lapis

Terazi Burcu: Opal ve pembe tourmaline

Akrep Burcu: Topaz ve Citrine

Yay  Burcu:  Tanzanite ve blue topaz

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz