O Züccaciyede Tabak Bile Kırılmadı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ikiz depremlerde hiç zarar görmeyen hatta alt katında züccaciye dükkanın vitrini bile bozulmayan bina.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Müteahhid Öncül ”Biz projeye uyduk. Elimizden geldiğince tüm ekibimizle kontak kurarak işin başında durarak, imalatımızı yapımımızı sürdürdük” dedi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde hiç zarar görmeyen hatta alt katında züccaciye dükkanın vitrini bile bozulmayan binanın müteahhidi Akın Öncül, telefonla bağlandığı CNN Türk canlı yayınında konuştu.

Ülkeye baş sağlığı dileyen Öncül, “Biz projeye uyduk. Elimizden geldiğince tüm ekibimizle kontak kurarak işin başında durarak, imalatımızı yapımımızı sürdürdük. Maalesef o binanın karşısında bir bina yıkıldı. Orası Kahramanmaraş'ın üst bölgeleri değil. Biz firma olarak Kahramanmaraş'ta faaliyetimizi sürdürüyoruz. Çok şükür ağır hasarlı bir binamız olmadı” dedi.

“Bu bir ekip işi”

“Bize destek olan herkese teşekkür etmeliyim”  diyen Öncül şöyle konuştu:

Bu komple bir ekip işi. İnşaatta çok kalem var ama ana olarak 50 kalem var hepsini tek tek kontrol ediyorduk. Bir inşaatın en önemlisi kaba inşaatıdır. Mobilyayı duvar kağıdını değiştirebilirsiniz. Kirişi, kolonu, perdeyi değiştiremezsiniz. İnsanlar için en önemlisi kaba inşaat. Bir kirişin kolonun perdenin büyüklüğünü donatısını değiştirme şansınız yok. Burada yüzde 5'ten fazla oynayacağını düşünmüyorum. En önemlisi kaba iskele. Acımız büyük. Tüm milletimizin, devletimizin başı sağ olsun. İnşallah herkes kuralına göre yapar. Deprem değil bina öldürüyor.

Binanın atındaki zücaciyenin sahibi, dükkanındaki ürünlerin yüzde 99’unun sağlam olduğunu söyledi. Binanın iki yıllık olduğunu ve üst katlarda oturanların da depremlerde hiçbir zarar görmediğini aktardı.

 

CNNTÜRK

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz