O Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!

Vatandaşlar, çöp dolu evin içerisinde karanlık odada tek başına 1,5 yaşında kız bebek buldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Konya'da bir daireden sürekli ağlama sesi duyan vatandaşlar, terasın duvarından atlayarak komşularının evine girdi. Vatandaşlar, çöp dolu evin içerisinde karanlık odada tek başına 1,5 yaşında kız bebek buldu.

Çocuğu bulan komşu Gözde E., "Ben de içeriden duyduğum çığlıklardan yola çıkarak duvardan atladım ve içeriye girdim. Ev resmen çöp evdi, Asel’i bulduk" dedi. Öte yandan gözaltına alınan anne serbest bırakılırken emniyetteki ifadesi ortaya çıktı.

Olay, Konya Selçuklu'da meydana geldi. Gece saatlerinde bir çocuğun ağlama sesini duyan vatandaşlar, çöplerle dolu evde karanlık odada tek başına bir çocuk buldu. 1,5 yaşında olan çocuk hastanede tedavi altına alınırken çocuğun annesi gözaltına alındı. Son iki haftadır bazı sıkıntıları olduğunu, evi bu yüzden toplamadığını anlatan anne, "Biraz daraldığım için gezmeye çıktım" dedi. Serbest bırakılan anne hakkında soruşturma başlatıldı.

KARANLIK ODA İÇERİSİNDE BULUNDU

Dün saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi 30 Ağustos Sokak'ta bir apartmanda meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre, apartmanda oturan vatandaşlar, teras katta kiracı olarak oturan F.G.’ye ait daireden çocuk ağlama sesi duydu. Bunun üzerine teras katın yan daire sahibine kapıyı açtırarak ses gelen daireye girdiler. İçeri giren apartman sakinleri, karanlık bir oda içerisinde çöplerin arasında 1 buçuk yaşındaki Asel ismindeki kız çocuğunu buldu. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin kız çocuğuna yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Asel'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Daireye giren apartman sakinleri, çocuğu buldukları o anları saniye saniye cep telefonu kamerası ile kayıt etti. Görüntülerde, daire içerisindeki tüm odaların çöplerle dolu olduğu ve 1 buçuk yaşındaki Asel’in yerde yattığı görülüyor.

"BİRAZ DARALDIĞIM İÇİN GEZMEYE ÇIKTIM"

Bir pansiyonda olduğu öne sürülen çocuğun annesi F.G., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Anne F.G'nin emniyetteki ifadesinde, kızı A.M.N'nin babası T.N'nin yurt dışında olduğunu, kızına kendisinin baktığını söylediği öğrenildi. Son iki haftadır bazı sıkıntıları olduğunu, evi bu yüzden toplamadığını anlatan F.G, "Saat 22.00 sıralarında kızımın karnını doyurdum. Ateşi olduğu için altını bezlemeden halının üzerine bırakarak, biraz daraldığım için gezmeye çıktım. 23.00 sıralarında evime doğru yürürken polis aradı ve acil eve gelmemi söyledi. Ben eve geldiğimde polisler apartmanın önündeydi." ifadelerine yer verdi.

SERBEST BIRAKILDI

İfadesinin ardından serbest bırakılan F.G hakkında "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" suçundan soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz