New York Times: Türkiye’de Seçimler Özgür mü?

Dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından New York Times, 14 Mayıs seçimlerini anbean aktarıyor...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Gazetenin Türkiye muhabiri Ben Hubbard imzalı haberde, “Türkiye’de seçimler özgür mü” başlığı kullanılırken, “Kariyerinin en zorlu seçiminden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine musluklarını açarak asgari ücreti artırdı ve birçok harcama programını duyurdu. Erdoğan’ın bütün konuşmaları canlı yayınlanırken onun rakibi devlet televizyonunda çok az görüldü” yorumu yapıldı.


Haberde, “Seçim süreci de geçmişte cumhurbaşkanının işine gelecek tartışmalı kararlar alan seçim kurulu tarafından kontrol ediliyor. Buna rağmen sayın Erdoğan halen kaybedebilir. Kıyasıya yarış, Türkiye’deki karmaşık karakteri gösteriyor: Ne tam demokrasi ne tam otokrasi fakat ikisinin bir karışımı. Fakat seçimler değişim getirebilir” denildi.

New York Times’taki haberde, “Parti avantajları” başlığında, “Erdoğan, AKP’nin devlet işleri, sosyal yardımlar ve yeni yollar gibi hamlelerinin avantajıyla başlıyor” denildi. Haberde, “Büyük haber kanalları Erdoğan’a yakın iş insanlarına ait ve muhalefet yapan medya kuruluşları da ceza ve davalarla mücadele ediyor. Yakın bir zaman önce yapılan araştırmalara göre Kemal Kılıçdaroğlu, TRT’de 32 dakika görülürken, Erdoğan ise 32 saat kendine yer buldu” hatırlatması da yapıldı.

YSK için ayrı bir başlık atılırken, bu kurumun da son yıllarda aldığı kararlarla tepki çektiği hatırlatıldı. 2017 yılında yapılan referandumda damgasız oyların kabul edilmesine karar verildiği belirtilirken, 2019’daki yerel seçimlerde de İstanbul’daki oylama kabul edilmediğine vurgu yapıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz