Neden 15 Dakikadan Fazla Sakız Çiğnememelisiniz?

Şekerli sakız zararlıdır, bunu herkes biliyor. Şekersiz olanlar diş çürümelerini önlemeye ve yüz kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Şekerli sakız zararlıdır, bunu herkes biliyor. Şekersiz olanlar diş çürümelerini önlemeye ve yüz kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur. Ancak çiğnemeyi aşırıya kaçarsak bu alışkanlığın kötü tarafıyla karşı karşıya kalabiliriz ve zararın geri dönüşü mümkün olmayabilir. Diş hekimleri sakız çiğnemenin 15 dakikadan fazla sürmemesi gerektiği konusunda hemfikirdir.

Sakız midenize girerse mide bulantısına, kusmaya ve rahatsızlığa neden olabilir. Bu, sakızın kendi tabanının bir sonucudur. Bağırsak tıkanması riski vardır.

Ancak uzun süre çiğniyorsanız ve bu sizin için bir alışkanlık haline gelmişse diş minesine zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Ayrıca uzun süreli çiğneme temporomandibular eklemlere baskı uygulayabilir. Çenede hasar meydana gelebilir. Kapanırken ağrı

Eğer sakızlar günlük hayatınızın vazgeçilmez bir parçasıysa, artık onlardan vazgeçmenin ya da en kötü ihtimalle sakız çiğneme süresini 15 dakikaya indirmenin zamanı geldi. Aksi halde sağlık sorunlarıyla karşılaşma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz