Narin Cinayeti: Nakillerin Amacı Ne?
Cinayete karışan dört sanık, Türkiye'nin farklı cezaevlerine sevk edildi.
- | Son Güncelleme:
- | Yeni Günaydın
Narin Güran cinayeti davasında yeni bir gelişme yaşandı. Cinayete karışan dört sanık, Türkiye'nin farklı cezaevlerine sevk edildi. Bu karar, Adalet Bakanlığı'nın titiz bir inceleme sonucunda alındığı belirtildi. Bu kararın itiraf ihtimalini artırmak amacıyla atıldığı öğrenildi. Narin'in patikayı çıkıp çıkmadığı sorusu da yanıt buldu.
8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin ağır ceza mahkemesi tarafından Enes Güran ve Yüksel Güran'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş, Salim Güran Erzurum'a, Nevzat Bahtiyar ise Adana'ya nakledilmişti. İstinaf mahkemesinin vereceği karar beklenirken, bu nakillerin sanıklar arasında olası itirafları teşvik etmek için yapıldığı belirtildi.
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının onaylanmasının, bozulmasının veya Nevzat Bahtiyar'a verilen cezanın artırılmasının istinaf mahkemesi tarafından değerlendirilecek üç olası senaryo olduğuna dikkat çekildi.
Sanıkların ayrı cezaevlerine sevk edilmesinin, özellikle yalnızlaştırıldıklarında suçluların vicdanlarıyla yüzleşmelerine ve gerçekleri itiraf etmelerine olanak tanıyabileceği ifade edildi.
Korkunç cinayette en çok tartışılan konulardan biri; "Narin, kuzenlerinden ayrıldıktan sonra evine giden patika yolu çıktı mı? çıkmadı mı?" olmuştu.
Cinayet nedeniyle anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ile küçük kızı dereye gömen komşu Nevzat Bahtiyar'ın yargılandığı davada da patika yol tartışmaları sıkça gündeme geldi.
Anne Yüksel, ağabey Enes, amca Salim Güran'ın ağırlaştırılmış müebbet ve komşu Nevzat Bahtiyar'ın 4 yıl 6 ay ceza aldığı davanın 944 sayfalık gerekçeli kararını yazan mahkeme, patika yol tartışmalarına yanıt verdi.
Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yazılan gerekçeli kararda, tartışmalı patika yolla ilgili şu ifadeler kullanıldı:
"Alınan raporda belirtildiği üzere okul kamerasındaki son görülme anından 1,5 dakika sonra patika yolda, ev-ahır istikametine doğru hareketli bir karartının olduğu.
Bu karartının kıyafet unsurlarının koyu renk olmasından ve kısa boylu, zayıf algılanmasından kaynaklı maktul olabileceği, yine ahırın alt kısmında hareketli siyah bir unsurun olduğu belirtilmiştir.
Verilen raporda söz konusu hareketliliğin piksel bozulumu olmadığı, gerçek canlı hareketlilik olduğunun belirtildiği görülmüştür. Bu durum karşısında mahkememizce ilgili karartının canlı ve gerçek bir insan hareketliliği olduğu kabul edilmiştir.
Dolayısıyla düzenlenen raporda yapılan incelemede bu karartının ahır ve ev bölgesine yöneldiği ve ardından hareketli unsurun kaybolduğu anlaşılmakla, okul kamerası ile uyumlu olan bu tespit karşısında maktul Narin'in patikayı çıkarak ev ve eklentisi olan ahıra doğru gittiği mahkememizce sabit görülmüştür."
YORUMLAR
Yorum Yap