NFT Dünyası Dönüşüyor mu?

Pandemi döneminde patlayan NFT satışlarının düşmesiyle beraber pazar farklılaşmaya başladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bazı oyuncular NFT dünyasına yaptıkları yatırımları gözden geçirirken diğerleri farklı uygulamalara yöneliyor. Yatırımı azaltanlar arasında META’da var.

Meta yöneticilerinden Stephane Kasriel geçtiğimiz günlerde attığı bir tweet ile NFT yatırımlarının azalacağını belirtti. Açıklama Instagram ve Facebook’da ki NFT uygulamalarına yönelik testlerin yavaşlayacağı hatta sona ereceği anlamına geliyor.

Diğer yandan sanatçılar NFT’leri doğrudan gelir elde etme yerine hayranlarıyla ilişkilerini derinleştirmek amacıyla kullanma eğilimindeler. NFT pazarının % 85 oranında daralması sonrasında bir çok sanatçı, hayranların sadakatini arttırmak için bedava NFT vermeye başladı.

Bu yaklaşım hem yeni isimler hem de şöhretler arasında yaygınlaşıyor. Sanatçılar hayran kitlesi yaratmak veya onları sadık hale getirmek için ücretsiz NFT dağıtıyorlar. Bu NFT’ler daha sonra ikinci el pazarında 50 dolar düzeyinde satılıyor. Bu da hayranlara gelir getiriyor.

Bazı NFT platformları bu yaklaşımı destekliyor ve geliştirmek için çaba harcıyor.

Spotify gibi streaming platformları ise NFT temelli çalma listesi uygulamaları gibi etkileşimli bir süreci başlatmak istiyorlar.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz