Musk'ın 'Nazi Askerli' Paylaşımı Tepki Çekti!

Görünen o ki Twitter'ın yeni patronu, teknolojik değişimle ilgili bir espri yapmaya çalışıyordu

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk bir Nazi askerinin yer aldığı mimi, teknolojik ilerlemeyle ilgili bir espri mahiyetinde paylaştığı için eleştiri yağmuruna tutuldu.

Tesla ve SpaceX'in milyarder patronu, sırtında posta güvercinleriyle dolu bir kafes taşıyan bir askeri, "3 okunmamış mesaj" yazısı ve kafesin üzerine bir akıllı telefon uygulamasıymış gibi yerleştirilmiş kırmızı bir bildirim işaretiyle birlikte gösteren siyah beyaz fotoğrafı tweetledi.

"Zaman ne kadar da değişti" yazan Musk, "Kuşların gerçek olduğu zamanlar..." diye ekledi.

Fakat dikkatli Twitter kullanıcıları, kısa süre sonra fotoğrafın aslında, taşınabilir telsizlerin henüz savaşta her yerde bulunmadığı Mayıs 1940'ta Fransa'nın işgali sırasında Wehrmacht olarak bilinen Nazi Almanyası ordusunun bir üyesini gösterdiğine dikkat çekti.

Aynı fotoğraf biraz farklı renk tonlamasıyla Getty Images'da "Posta Güvercinleriyle Alman Wehrmacht Askeri" olarak tanımlanıyor.

Alman siyasal iletişim danışmanı Mathias Richel, "Daha iyi bir örnek yok mu Elon? Şu anda, Twitter'daki gelişmelerle ilgili tartışmalar devam ederken?" yazdı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz