Milleyha Kuş Cenneti Çöplüğe Döndü!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde depremden sonra toplanan çöpler ve molozlar Milleyha Kuş Cenneti'ne atıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kahramanmaraş merkezli iki depremin etkilediği Hatay'da kurulan yardım çadırları, şehre dışarıdan gelen yardımseverler ve enkaz çalışmaları nedeniyle kentte çöp sorunu meydana geldi.

Başta Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri olmak üzere birçok belediye araçları topladıkları çöpleri Samandağ ilçesinde Milleyha Kuş Cenneti'nin etrafına döktü.

280'den fazla kuş türünü barındıran, bölgeden göç eden kuşların da dinlenme alanı olan Milleyha Kuş Cenneti'nde çöp dağları oluştu.

Kuş gözlemcisi Emin Yoğurtcuoğlu'nun, sosyal medya hesabından, Milleyha Kuş Cenneti ile binlerce deniz kaplumbağasının yumurtladığı kumsala çöp ve moloz döküldüğü yönündeki paylaşımına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar yanıt verdi.

Birpınar, "Bu konuyu çözdük. Bundan sonra dökemezler. Oraya belediyelerce dökülen çöpleri de en kısa zamanda toplatacağız. Takip edeceğiz. Doğa severler merak ermesin. Uyarınız için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Çöp ve molozların olduğu alanda, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilaçlama işleminin ardından kaldırma işlemlerine başlanacak.

Kumsal ile kuşların olduğu bölgeye dökülen çöp ve molozlar, drone'la görüntülendi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz