Millet İttifakı, Deprem Dosyası Hazırlıyor!

Millet İttifakı, Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili kolları sıvadı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Deprem için olağanüstü toplanan liderler, son olarak yeni bir komisyon kurarak, deprem sürecinde yaşananlar ve ülkenin yapı stoku ile ilgili bir çalışma başlattı. Komisyon 2 Mart’tan önce dosyayı hazırlayıp liderlere sunacak.

Millet İttifakı, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından çalışmalarını artırdı. Hafta sonu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde yapılan zirvede, Millet İttifakı liderleri depremle ilgili yapılacak çalışmaları bir bir ele aldı. Söz konusu zirvede deprem öncesi ve sonrası ele alınırken, Deprem Komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı.

İKTİDARIN DEPREM PERFORMANSI ELE ALINACAK

Deprem için olağanüstü toplanan Millet İttifakı liderleri, her partiden birer temsilci atayarak Deprem Komisyonu kurulmasını kararlaştırmıştı. Komisyon üyelerinin bu hafta atanıp, ilk toplantısını yapması bekleniyor. Deprem Komisyonu üyelerinin, deprem öncesi ve sonrası başta olmak üzere AFAD’ın çalışmalarını, iktidarın deprem performansını enine boyuna masaya yatıracak.

DETAYLI RAPOR HAZIRLANACAK

Ayrıca komisyon, deprem olduğu andan itibaren yapılan ve yapılmayan çalışmaları inceleyecek. Arama-kurtarma çalışmalarına yönelik ayrı açılacak başlıkta ise arama-kurtarma çalışmalarındaki ihmaller incelenecek. Komisyon, şehirlerin yeniden inşası ve imar süreciyle ilgili detaylı bir raporu hazırlayarak, 2 Mart’ta Saadet Partisi’nde gerçekleşecek zirvede liderlere sunulacak.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz