Metro Ve Hastaneyi Su Bastı!

İstanbul Başakşehir’de yağmur etkisini arttırdı. Metro istasyonunun girişi ve Başakşehir Millet Bahçesi salonlarını su bastı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı gelmişti. İstanbul'un kuzeyi için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulunulmuştu. Beklenen yağmur geldi.

Gece boyunca etkili olacak yağışlar kuvvetli ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek.

İstanbul’un kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy’de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor.

İlçede birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Arnavutköy’e kentin diğer ilçelerinden de itfaiye araçları gönderildi.

Yağış nedeniyle Arnavutköy’e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde bekliyor.

YAĞIŞ METRO SEFERLERİNİ DE ETKİLEDİ

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır. TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır” denildi.

Yağıştan etkilenen bir diğer ilçe de Başakşehir oldu. Metro istasyonunun girişi ve Başakşehir Millet Bahçesi salonlarını su bastı.

Başakşehir'de sel suları arabaları sürükledi.

Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde insanlar sel nedeniyle mahsur kaldı.

BİR UYARI DA İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN

İstanbul Valiliği tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul’un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.” ifadelerine yer verildi. Paylaşımda, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından yaşanan sel ile ilgili uyarılarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, şu ifadeleri kullandı:

Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim.

İMAMOĞLU UYARDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şu an özellikle Karadeniz'e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy'de metrekareye düşen yağış 70kg'ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız” ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİ’DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarılarda şöyle denildi:

Yarın Giresun çevreleri ile bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul’un kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz