Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Meteoroloji'den gelen son dakika hava durumu uyarısı ile İstanbul yağmuru beklemeye başladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük, haftalık ve aylık olarak açıklanan hava tahminleri mevsim geçişinde yakından takip edilmeye başladı. Aralarında İstanbul'un da olduğu birçok kent için sağanak yağış uyarısı verildi. 20-22 Eylül Hava durumu raporu ile Megakentte hafta sonunun nasıl geçeceği merak ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul'un Avrupa yakasında yağış bekleniyor. İşte, bugünkü hava durumu...

Meteoroloji hava durumu tahmini paylaşıldı. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Oldukça sıcak günlerin ardından sabah ve akşam saatlerinde serinliği hissetmeye başlayan İstanbullular son günlerde yağmuru da karşıladı. Peki; bugün hava durumu nasıl olacak, yağmur ne zaman yağacak?

Meteoroloji'den gelen son dakika hava durumu uyarısı ile İstanbul yağmuru beklemeye başladı.

Günlük tahmine göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölge geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli ve Ordu çevreleri ile İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıkların; Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji o illeri kuvvetli yağış noktasında

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Marmara Bölgesinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir ve Çanakkale dışında kalan yerlerin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesinde havanın arçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesinde havanın arçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz