Meteoroloji'den 14 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!

25 Temmuz 2024 Perşembe günü için hava durumu raporu yayımlandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

25 Temmuz 2024 Perşembe günü için hava durumu raporu yayımlandı. MGM, 14 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Gerçekleşebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel doluya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve iç batı kesimleri yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 14 şehrimize sarı uyarı geldi.

Sarı uyarı verilen iller Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Uşak olarak sıralandı.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel doluya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre perşembe günü Doğu Akdeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra Mersin'in doğusunun iç kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye il geneli, Hatay'ın kuzey kıyıları ile Kahramanmaraş'ın güneybatısında yerel kuvvetli olması, iç batı bölgelerde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta ve Burdur illeri, Antalya'nın iç kesimleri, Denizli'nin doğusu, Konya'nın batısı ile Eskişehir'in güneyinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz