Mersin Ülkü Ocakları Eski Başkanına 10 Yıl 10 Ay Hapis!

Bir dönem Mersin Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Çağrı Ünel yeniden yargılandı. Ünel için verilen 10 yıl hapis cezası kararı temyizden döndü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bir dönem Mersin Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Çağrı Ünel yeniden yargılandı. Ünel için verilen 10 yıl hapis cezası kararı temyizden döndü. Mahkeme, cezasını 10 ay artırarak, Ünel'in 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

İki yıl önce Sinan Ateş'in Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu dönemde, Ünel'e 11 kişilik ülkücü bir grup saldırmıştı. Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Ateş'e yakın isimlerden olan Ünel, Kadirli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Coşkun Akgüllü'nün korumalığını yapan Emrullah Kaplan'ı kendisine ait ruhsatsız silahla ateş ederek öldürdüğü gerekçesiyle 17 Mart 2022'de tutuklanmıştı. Ünel’e saldıran grubun Adana ve Osmaniye’de buluşarak Mersin’e geldiği iddia edilmişti.

Ünel, Sinan Ateş cinayeti dosyası kapsamında Nisan 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na tanık olarak ifade vermişti.

Ünel'in saldırıya uğrarken işlediği cinayetle ilgili yargılama tamamlandı. Mahkeme, Ünel hakkında yeniden yapılan yargılamada Ünel'in 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Davada, saldırganların MHP Ülkü Ocakları ile bağlantısına değinilmemişti

T24 yazarı Tolga Şardan, davanın yargı aşamasında hiçbir yerde Ünel'in siyasi geçmişine ve saldırganların MHP Ülkü Ocakları ile bağlantısına değinilmediğini belirtmiş, bu saldırının Sinan Ateş cinayetinin "işaret fişeği" olabileceğine dikkat çekmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz