Merkez Bankası Oranları Paylaştı!

Emekli ve memur Ocak zammı 2023 için ilk hesap. Oran yüzde 20'yi aştı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yılda iki kez zam alan SSK, Bağ-Kur emeklileri için Temmuz zam oranı yüzde 42,35 olarak hesaplara yansırken, memur ve memur emeklisi için bu rakam yüzde 41,69 oldu. Bunun yanında en düşük emekli maaşı 3.500 TL olurken, en düşük memur maaşı da seyyanen artışla beraber 9.707 TL olarak ödendi. Emekli ve memur maaşları Ocak döneminde yeniden artacak.

OCAK AYINDA DAHA KAPSAMLI GELİRLERİ RAHATLATICI DÜZENLEMELER GELİYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolasıyla hareket eden hükümet Temmuz ayında 'Enflasyon farkı' ile milyonların alım gücünü artırırken, 2023 yılı başında gelecek geniş kapsamlı düzenlemelerle vatandaşın hem alım gücünü hem de refahını artıracak adımlar üzerinde çalışıyor.

NET ASGARİ ÜCRET ARTIŞI YÜZDE 94,6 OLDU

Aralık ayında net 2.825,90 TL net asgari ücret alan çalışan Ocak ve Temmuz döneminde yapılan 2 artışla beraber maaşını yüzde 94,6 oranında artışla 5.500 TL olarak aldı.

Bunun yanında asgari ücret üzerinden gelir ve damga vergisi kaldırılarak işçinin yanında işvereninde elini rahatlatan yeni düzenlemeler yapıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜZDE 133 ARTTI

Yine Aralık 2021 döneminde 1.500 TL olan en düşük emekli maaşı Ocak döneminde 2.500 TL'ye Temmuz döneminde ise 3.500 TL'ye yükseldi. Böylece en düşük emekli maaşı yüzde 133 artmış oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz