Mehmet Şimşek’ten Partililere Tasarruf Tedbiri Uyarısı!

AK Parti'nin düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Kampı'nda sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partililere tasarruf tedbirlerine uyulması gerektiğinin uyarısında bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yapıldı.

Kampta, genel merkez ve Meclis çalışmalarının yanı sıra eğitim, ekonomi, enerji, tarım, adalet, güvenlik ve dış politika konuları ele alındı.

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin analizin de yapıldığı ve 3 gün süren toplantılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından 2 Haziran'da sona erdi.

AK Parti'nin kampında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partililere tasarruf tedbirlerine uyulması gerektiğinin uyarısında dikkat çekici bir bulundu.

Partililerin tasarruf tedbirlerine uyması istendi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele konusunda hazırlanan yol haritasının değerlendirildiği oturum kapsamında partililerin tasarruf tedbirlerine uymasını istediği belirterek, bu konuda hassas olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

"Enflasyon yıl sonuna kadar düşecek"

Şimşek, kamptaki sunum sırasında yaptığı açıklamalarında "yıl sonuna kadar enflasyonun düşeceğini" ifade etti.

Kampta öne çıkan konular

Enerji ve Tabii Kaynaklar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı sunumda yıl boyunca doğalgaz fiyatlarına zam gelmeyeceğini belirtti.

Dışişleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın diğer ülkelerle dengeli siyaset yürüteceklerini İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırımı, Gazze konusunda Türkiye’nin uluslararası mahkemelerde mücadelesinin devam edeceğini ele alarak, 1967 sınırlarına ilişkin sunumlar yaptığı öğrenildi.

Milli Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yeni müfredata ve okullardaki kantinde satılan şekerli yiyeceklere ilişkin bir sunum yaptığı belirtildi.

Tarım ve Orman

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise et fiyatlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirirken fiyatların yakın zamanda düşüşe geçeceğini vurguladı.

Teşkilatın revize edilmesi konuşuldu

Ayrıca AK Parti kampında, teşkilatın revize edilmesi ve yeni insan kaynağı için adımlar atılması gündeme geldi.

Partiye katılım yollarının çeşitlendirilmesi için yeni isimler ve yüzler siyasete dahil edilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz