Mehmet Büyükekşi, Yeniden TFF Başkanı Seçildi!

Mehmet Büyükekşi, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden başkan seçildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda 169 oy alan Mehmet Büyükekşi, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden başkan seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Genel Kurul'da 191 oy kullanılırken, seçime tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, 169 oy ile yeninden TFF Başkanı seçildi. 22 oy ise geçersiz sayıldı.

Yönetim kurulu listesi 

Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesi belli oldu.

Ankara'daki JW Marriott Hotel'de gerçekleştirilen genel kurulda, Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesi divana sunuldu.

Büyükekşi başkanlığındaki yönetim kurulu asil listede, şu isimler bulunuyor:

İbrahim Burkay, Yusuf Günay, Yalçın Orhan, Alkın Kalkavan, Hamit Altıntop, Müslüm Özmen, Volkan Can, Ali Düşmez, Erman Kalkandelen, Ramazan Üçdan, Ruşen Çetin, Mustafa Eröğüt, Şafak Müderrisgil, Haluk Kalyoncu.

Öte yandan denetleme kurulu asil üye listesinde ise İsmail Gerçek, İrfan Karakaş, Osman Arslan, Selim Doğan ve Ali Koray Büyükasar yer aldı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, toplantıda genel kurul üyelerine seslendi. Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle:

Yarı otomatik ofsayt sistemi

"4 yıllık maliyeti 8 milyon avro olan yarı otomatik ofsayt teknolojisini inşallah yeni sezonda Türk futboluna kazandırmak için çalışıyoruz. Herhalde birkaç hafta içinde neticelendirip önümüzdeki sezona yetiştireceğiz."

"Lisans işlemleri dijital hale geldi"

"Önümüzdeki sezondan itibaren tüm liglerimizde profesyonel futbolcu lisans işlemlerini dijital hale getirdik. Herkes kendi kulüplerinden dijital olarak yapabilecek."

"Format ve fikstür yeniden oluşturulacak"

"Önümüzdeki senelerde Süper Lig, 1, 2, 3. Lig ve Türkiye Kupası'nda oynanacak format ile fikstür yapısını birlikte yeniden oluşturmak istiyoruz."

TFF yönetimi ibra edildi

TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu, 1 Haziran 2022-31 Mayıs 2023 dönemindeki hesap ve faaliyetleriyle ilgili oy birliğiyle ibra edildi.

Federasyonun 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 dönemi tahmini bütçesi kabul edildi. TFF Yönetim Kurulu'na gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak, taşınmaz alımı ve satımı ile ayni haklar tesisi için yetki verildi.

Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'nin tek aday olduğu genel kurulda başkanlık seçimine geçilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz