Madenin Kara Kutusu Açılacak!

Bakan Dönmez'den maden faciasına ilişkin açıklama geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bartın'daki maden faciasına ilişkin TBMM'yi bilgilendiren Bakan Dönmez, söz konusu madende son denetimin ağustos ayında yapıldığını ve olumsuz bir duruma rastlanmadığını söyledi. Dönmez, patlama öncesi madende kaydedilen metan gazı oranlarını da açıkladı.

Bartın'da yaşanan ve 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası Meclis gündemine taşındı. Cuma günü meydana gelen patlamaya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, milletvekillerini bilgilendirdi. 

Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kazayla ilgili 6 savcı görevlendirilmek suretiyle adli süreç başlatılmıştır. Bakanlığımız tarafından idari ve teknik denetimler başlatıldı. Sayıştay raporları gündeme getirilmiştir. Sayıştay, TBMM adına kamu idarelerinin mali faaliyet karar ve işlemlerini denetlemekle görevlidir. 2017-19 Sayıştay raporlarında yer alan hususların dikkate alınmadığı iddiası ortaya atılmıştır.

"UÇAKLARDA OLDUĞU GİBİ KARAKUTU VAR"

Maden ocağının patlayacağı iddialarına da açıklık getirmek istiyorum. 24 saat boyunca sürekli izlenmekte ve bilgiler kayıt altına alınmaktadır. İşletmemizde aynı uçaklarda olduğu gibi 'karakutu'muz var. Tüm ölçümler, her türlü telsiz ve telefon konuşması kayıt altında. Bunların hepsi incelemeye ve denetime tabi olacak. En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak. Sorumlu kimse ortaya çıkarılacak, kimseyi gizlemeyeceğiz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz