META’nın SIAE İle Telif Anlaşmazlığı!

META, platformlarından İtalya eser sahipleri meslek birliği SIAE repertuarını çıkartıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

META, platformlarından İtalya eser sahipleri meslek birliği SIAE repertuarını çıkartıyor. Sebep yeni lisans sözleşmesinin henüz imzalanmamış olması.

İtalya Eser Sahipleri ve Editörler Meslek Birliği’ne (SIAE) göre, Facebook ana şirketi Meta, İtalyan içerik oluşturucuların eserlerini telif haklarıyla ilgili bir anlaşmazlık nedeniyle geri çekti.

SIAE, 2023’ün başında önceki anlaşmalarının süresi resmi olarak dolduktan sonra, bir süredir Meta ile yeni bir anlaşma müzakere ettiğini belirtti. Ancak iddialara göre META, SIAE’ye “tek taraflı bir teklif” iletti ve meslek birliğini, “repertuarın gerçek değerinin şeffaf ve ortak bir değerlendirmesi” olmadan toplu ödeme çerçevesini kabul etmeye çağırdı. Meta tarafından belirlenen bütçe tek taraflı ve yetersiz bulundu.

SIAE Meta’yı “adil bir müzakere için gerekli temel bilgileri” sağlamadan “al ya da bırak” götürü teklifte bulunmakla suçladı.

SIAE teklifi kabul etmedi ve Meta’nın tutumunun AB’nin “Telif Hakkı Direktifi”nde yer alan ilkelere aykırı olduğunu söyledi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “SIAE, güçlü konumunu kullanan bir kuruluşun dayatmalarını kabul etmeyecektir” denildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz