Lynyrd Skynyrd Gitaristi Hayatını Kaybetti!

Efsane grup Lynyrd Skynyrd'ın son orijinal üyesi olan Gary Rossington 71 yaşında hayatını kaybetti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

1964 yılında kurulan ve Sweet Home Alabama, Simple Man gibi birbirinden başarılı hitlere imza atan Lynyrd Skynyrd’ın son üyesi de hayatını kaybetti. Grup bir Facebook gönderisinde Lynyrd Skynyrd gitaristi ve söz yazarı Gary Rossington’ın 71 yaşında öldüğünü duyurdu.

Grup, “Kardeşimiz, arkadaşımız, aile üyemiz, söz yazarı ve gitarist Gary Rossington’u bugün kaybettiğimizi derin üzüntüyle bildirmek zorundayız” dedi.

Açıklama şöyle devam etti: “Gary şimdi Skynyrd kardeşleri ve ailesiyle birlikte cennette ve her zaman yaptığı gibi güzel çalıyor.”

Junstrom 2019 Ekim’de 70 yaşında öldüğünde grubun hayatta kalan son orijinal üyesi Rossington oldu.

Sweet Home Alabama, Free Bird, Simple Man ve Tuesday’s Gone gibi parçaları olan ikonik rock grup, 1977’deki bir uçak kazasında adeta parçalandı. Gruptan Van Zant, Steve Gaines ve Gaines’in kız kardeşi Cassie Gaines hayatını kaybetti. Rossington’ın ise iki kolu ve bacağı kırılırken, midesi ve karaciğeri delindi.

Rossington, 2006 yılında verdiği bir röportajda uçak kazasını yıkıcı bir şey olarak niteledi, kaza hakkında rahatça konuşmanın mümkün olmadığını söyleyen Rossington, “Bunu trajedi olarak düşünmüyorum; bunu hayat olarak düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz