Limonlu Su İçmenin Faydaları!

Çorbada, salatada ve kırmızı et yemeklerinde limon gerçekten çok işe yarıyor. Peki limonun faydaları neler?

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

C vitamini deposu limonu Türk mutfağında çok fazla kullanıyoruz. Çorbada, salatada ve kırmızı et yemeklerinde limon gerçekten çok işe yarıyor. Peki Limonun faydaları neler? limonların küflenmesi nasıl engellenir? Bir yıl boyunca limonlar nasıl saklanır? Gece limonlu su içmenin faydaları şaşırtıyor! İşte adım adım duyuruyoruz...Sevdiklerinizle ve çevrenizle bu yöntemleri paylaşın...

Limon hakkında bilmediğiniz çok fazla şey var. Limon, yıl boyunca büyümeyi sürdüren, küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesi olarak bilinir. Halk dilinde suluzırtlak, cıcık ve zıvrak da denilen bu harika meyve özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.

Limon Turunçgil limon öncelikle Kuzeydoğu Hindistan, Güney Asya' ya özgü çiçekli bitki Rutaceae ailesinden küçük yaprak dökmeyen bir ağaç türü olarak biliniyor olsa da Türkiye'de de çok fazla yerde yetişir.

Limonlu su içmenin faydaları arasında soğuk algınlığına karşı gelmenin dışında kalp hastalıklarını önleme ve felç riskini azaltılması ile ünlüdür.

Gün içinde limonlu su tüketimi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Özellikle sabah limonlu su içmek toksinlerin vücutta birikmesini engelleyerek antioksidan etki gösterir. Sabah saatlerinde ve yemeklerden önce içilen limonlu su, ağız ve diş sağlığının korunmasına destek olur. Besin artıkları ağızda mikroorganizma üremesine neden olabilir. Limonlu su sayesinde bu mikroorganizmalar ortadan kaldırılabilir. Bu içecek aynı zamanda temiz ve ferah bir nefes oluşumu sağlar. Yapılan bazı araştırmalar limonlu suyun sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösterir. Taze limon kullanılarak elde edilen limonlu su tarçın, bal, zencefil, zerdeçal, nane gibi maddelerle zenginleştirilebilir. Limonlu suyun lezzetli ve sağlıklı olmasına katkı sağlayan bu maddelerle ılık limonlu su hazırlanabilir.

Sabahları Limonlu Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Limonlu su içmek hakkında sağlık açısından oldukça faydalı olduğu yönünde çalışmalar mevcuttur. Limon aynı zamanda suyu lezzetli bir hale getirir. Gün içinde yeterli miktarda su tüketemeyenler için bu durum bir avantaj sağlar. Limonla zenginleştirildikten sonra lezzeti artırılabilen su rahatlıkla tüketilebilir. Limon C vitamini açısından yoğun bir içeriğe sahiptir. Narenciye tüketiminin artırılması gereken sonbahar aylarında bu ihtiyacın limonlu su sayesinde desteklenmesi mümkündür. Vücut hücrelerinin serbest radikallere karşı direnç oluşturmasını sağlayan limonlu su antioksidan özelliğe sahiptir.

Gece Limonlu Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Cildin nem dengesini yerine getirmek için etkili olan ballı limonlu su bu konuda etkili sonuçlar ortaya koyar. Aynı zamanda boğaz ağrılarının hafifletilmesinde etkili olan limonlu su, solunum yolu enfeksiyonlarında mevcut tedaviyi tamamlayıcı uygulamalar arasında tercih edilebilir. Sabahları limonlu su içmek kabızlık gibi bağırsak problemlerinin giderilmesinde etkilidir. Bu suyun sıcak veya ılık olarak tercih edilmesi sindirim sisteminin hareketlerini düzenleyerek gün içinde etkili bir rahatlık sağlar. Sindirim sisteminin düzenlenmesi tüketilen yiyeceklerin sindirilmesini kolaylaştırır. Böylece vücutta birikebilen toksinlerin uzaklaştırılması sağlanır. Limonlu su içmenin faydaları arasında böbrek fonksiyonlarını desteklemesi yer alır. Böbrek taşı oluşumunun giderilmesinde etkili olduğu düşünülen limonlu su tüketimi düzenli olmalıdır. Limonun bileşenlerinden biri olan sitrat böbrekte oluşan küçük taşların parçalanmasını sağlar. Su ile birlikte bu taşların atılımını kolaylaştıran limon önemli bir fayda sağlar.

Limonun faydaları saymakla bitmiyor.

Limonun C vitamini bakımından güçlü yapısıyla, Bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal bir karbonhidrat olarak şeker ve nişastaların sindirimini yavaşlatıp kan şekeri seviyelerinin dengede kalmasını da sağlayan etkili doğal bir ilaçtır. Ayrıca limon suyu kabızlığı da önlemektedir.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda limonun kansere karşı koruyucu etkileri de kanıtlanmıştır.

Limon çok faydalı olduğu için marketten de bolca alıyoruz. Ancak çoğu durumda limonlar hızlı bir şekilde küflenebiliyor.

Vereceğimiz bu bilgiler sayesinde limonlarınızı aylarca bozulmadan saklayabileceksiniz.

DONDURUCUYU KULLANIN

Limonlar önce yıkanır. Sonrasında kurutulur. Kilitli bir poşetin içerisine limonlar konularak dondurucuya kaldırılır. Limonlar donduktan sonra buzluktan çıkarılarak ikiye bölünür ve suyu sıkılır.

Bu küplerinin içerisine limon suları eşit miktarda dağıtılır ve yeniden dondurucuya kaldırılır. Dondurucuda dondan buz küplerini çıkarıp yeniden ağzı kilitli buzdolabı poşetine yerleştirip yeniden buzluğa koyun. Bu yöntem sayesinde limonlarınızı 1 yıla yakın bir süre saklayabilirsiniz.

İhtiyacınız olduğu zamanda da bu buz küplerinden kullanabilirsiniz.

DİLİMLER HALİNDE DE SAKLANABİLİR!

Haberciniz sitesinde önerilen bir tarif ise dikkat çekiyor; Dilimler halinde limon saklamak istiyorsanız da bir streç filme sararak buzluğa kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda bir kavanozun içerisine yağlı kağıt sarılı şekilde de saklama şansına sahipsiniz. Ancak limonun suyuna ihtiyaç duyuyorsanız bu yöntem çok önerilmez.

Limon dışarıda bozulur mu?

Limon yalnızca buzdolabında değil, güneş ışığı almayan balkon, oda, kutu gibi serin yerlerde muhafaza edilebilir.

Limon depoda Nasıl Saklanır?

Ayrıca limon her mevsim yetişmeyen bir ürün olduğu için diğer mevsimlerde kullanılmak üzere de bozulmadan saklanabilmelidir. Bu işlem için geliştirilen soğutma teknolojileri ve soğuk hava depolarında muhafaza edilen limonlar sıcaklığı 14 °C ile 15°C arasında değişen depolarda 5 aya kadar bozulmadan bekletilebilir.

Limon sosu bozulur mu? Limon suyu bozulur mu?

Taze taze sıkılmış limon suyunu oda sıcaklığında 2-4 gün arası muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.

Buzlukta limon suyu saklama

Limonun suyunu buzluğa uygun olan saklama kaplarına doldurarak 12 ile 15 hafta arasında muhafaza edebilirsiniz. mutfaktaki şefler hiç üzülmesin meyvenin suyunu dondurucuda saklamak için buz kaplarını kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık boyutlarda olan buz kalıbı bölmeleri, limon suyunu kullanacağınız miktarda çözdürmenize olanak tanır.

Limon nasıl küflenir?Limon neden Küflenir?

Limon içinde yer alan tanecikler arasındaki bağların kopmasıyla başka bağların ortaya çıkması sonucunda iç yapısındaki değişimlerin bir sonucu olarak küflenmeye maruz kalmaktadır. Küflenme olayı maddenin kimyasal değişime verdiği bir tepkime olarak belirtilmektedir.

Limonata Tarifi: 2 su bardağı toz şeker ve taze sıkılmış limonların suyunu karıştırın. Rendelenmiş limon kabuklarını, limon parçaları ve ayıkladığınız 1 demet nane yapraklarının yarısını da ekledikten sonra şeker tamamen eriyip, tüm limonların suyu çıkana kadar yoğurun. Nane yapraklarını da ekleyin.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz