Liderler Oylarını Kullandı!

Herkes iyi dilekler diledi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sabah 08.00 itbarıyla sandıklar seçmenlerin oy kullanması için açılırken, siyasi liderler de kendi seçim bölgelerinde oylarını kullanıyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da sandığa giderken, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da oy kullandı.

Üsküdar'da Saffet Çebi Ortaokulu'nda eşi Emine Erdoğan ile oyunu kullanan Erdoğan, daha sonra yaptığı açıklamada "Türk demokrasisi için inşallah, bugün sabah itibarıyla takipteyim İçişleri Bakanımızdan aldığım bilgilere göre olaysız, sıkıntısız süreç devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Orada da vatandaşlar büyük bir şevkle oylarını kullanıyor. Orada da sıkıntı yok. Seçmenlerimizin endişeye kapılmadan oylarını kullanmaları önemli" dedi.

Erdoğan

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Erdoğan'a eşlik etti.

Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte oyunu kullanan Kılıçdaroğlu, "Hepimiz demokrasiyi, birlikte olmayı, kucaklaşmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz ülkemize baharlar gelecek ve baharlar hep devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da Kılıçdaroğlu'na eşlik etti.

Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi'ne geçecek ve Millet İttifakı bileşeni diğer partilerin liderleriyle birlikte gelişmeleri burada takip edecek.

Kılıçdaroğlu

İYİ Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Meral Akşener, İstanbul Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Akşener, "Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz... Milletimizin sandığa attığı oyların sonuçlarına saygı gösterilmesi, çıkan sonuca amenna denmesi gerekir. Milletin vereceği karar hepimizin başı üstünedir" dedi.

Akşener

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan da Ankara'da oy kullandı. Tüm seçmenlere oy kullanma çağrısı yapan Oğan "Sükunetle, suhuletle bu seçimi bayram havasında geçirelim" dedi.

Sinan Oğan

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce de Ankara'da oy kullandıktan sonra yaptığı konuşmada, hakkındaki iddialara değinerek "Bunlar sahte. 50 gündür terör örgütlerinin saldırısı altındayım. Lütfen haberleri doğru yapın. Kaset komplosu filan. Ne kaseti! Böyle bir görüntü, böyle bir dekont yok. Kim bunları yaydıysa hepsine dava açacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Seçimi oy pusulasında ismi yer alan İnce 11 Mayıs'ta bir açıklama yaparak adaylıktan çekildi. Ancak pusulalar daha önce basıldığı için ismi yer almaya devam ediyor.

Muharrem İnce


Milletvekili adaylarını Yeşil Sol Parti'den gösteren HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Van Cumhuriyet Lisesi’nde oyunu kullandı.

Pervin Buldan

Buldan, "Uzun süredir çalışıyoruz ve bugün artık çalışmalarımızın karşılığını alma zamanı geldi. Bugün Türkiye’nin her yerinde insanlarımız oylarını kullanacak. Diliyorum ki kullanılan tüm oylar bu ülkenin barışına, adaletine, demokrasisine vesile olur" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi ile birlikte Ankara'nın Çankaya ilçesinde oyunu kullandı. Babacan, "Bgün bayramımız. Milli iradenin tecelli ettiği, halkımızın egemenliğini açıkça ilan ettiği bir gün" udedi.

Babacan
Emek ve Özgürlük İttifakı'nda yer alan ve seçime kendi logosu ile katılan TİP'in Genel Başkanı Erkan Baş da Ankara'da oy kullandı

Erkan Baş

Ankara'da oy kullanan MHP lideri Devlet Bahçeli, seçimler için "Türk siyasi hayatında önemli bir seçim" ifadesini kullandı ve seçim sonuçlarını parti Genel Merkezi'nde takip edeceğini söyledi.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz