Lider TikTok!

iOS, App Store ve Google Play’de en çok hasılat yapan uygulama oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Popülerliği her geçen gün biraz daha artan TikTok, son mali çeyrekte de dünya genelinde en çok gelir getiren uygulama oldu.

Sensor Tower’ın yeni raporu global bazda uygulama gelirlerinin 2022’nin 3. çeyreğinde yıllık % 5 azalarak 31,6 milyar dolara düştüğünü ortaya koyuyor. Veriler, hem dünya çapındaki tüketici harcamalarının hem de kurulumların 2022’nin 3. çeyreğinde yıllık düştüğünü doğruluyor.

Sensor Tower Store Intelligence verilerine göre, App Store ve Google Play genelinde uygulama içi satın alımlar, premium uygulamalar ve abonelikler için global tüketici harcamaları bir önceki yıla göre % 4,8 azalarak 31,6 milyar dolara geriledi. Uygulama kabulü de, düşüş o kadar keskin olmasa da, yıldan yıla % 1 azalarak 35,3 milyara geriledi.

TikTok, 914,4 milyon dolarlık tüketici harcaması ile iOS App Store ve Google Play’de en çok hasılat yapan oyun dışı uygulama konumunu korudu. Sensor Tower’a göre, bu sayının yaklaşık 433,5 milyon dolarını veya yaklaşık % 47’sini tek başına Douyin oluşturuyor. Sensor Tower, hem TikTok hem de Douyin’in piyasaya sürülmesinden bu yana tahmini olarak 6,3 milyar dolar toplam gelir sağlandığını ortaya koyuyor. Raporda, TikTok gelirleri TikTok’un Çin versiyonu Douyin ile birlikte veriliyor.

Üçüncü çeyrekte, Apple’ın App Store’u, sadece bir yıl önceki aynı çeyreğe göre yıllık % 2,3 düşüşle tahmini 21,2 milyar dolar getirdi. Google Play’de uygulama harcaması ise, yıldan yıla % 9,6 düşerek 10,4 milyar dolar ile daha da düştü.

TikTok, her iki uygulama mağazasında 196,5 milyon yükleme ile en çok indirilen oyun dışı uygulama oldu. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gençlerin yaklaşık % 67’si TikTok kullandığını, % 16’sı ise “her zaman” kullandığını söylüyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz