Kurum: 'Eşya Almak İçin Evlere Kesinlikle Girmeyin'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremde hasar görmüş binalardan eşya alınmaması gerektiğinin altını çizdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

84 bin 726 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildiğini açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremde hasar görmüş binalardan eşya alınmaması gerektiğinin altını çizdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Kurum, Adana'da yeni yapılacak afet konutlarının bir bölümü için Şambayadı bölgesini istişare ettiklerini belirtti. Bakan Kurum, açıklamasında şunları kaydetti:

"Taşınma süreçlerini de koordinasyon merkezlerinden yöneteceğiz. Ağır hasarlı konutlardan eşya alınmaması konusunda uyarıyoruz. Valilerimiz taşınma süreciyle ilgili bilgilendirme yapacaklar. 3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölüm, 684 bin bina incelenmiştir. 84 bin 726 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir."

'Orta hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlarımızı da açıkta bırakmayacağız'

Bakan Kurum, "Orta hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlarımızı da açıkta bırakmayacağız" dedi.

"10 ilimizde şehirlerimizin büyük dönüşüm işini başlatmış oluyoruz. En doğru zemini seçmeye çalışıyoruz. Adana'mızda da bu kapsamda ağır hasarlı tespit edilen yine ileride orta hasarlı konutlara ilişkin de vatandaşlarımızın dönüşüm sürecine katkı sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Orta hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlarımızı da açıkta bırakmayacağız. Talepler doğrultusunda devletimiz her türlü desteği vatandaşlarımıza verecektir."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz