Kulis: Yargı İçinde 'FETÖ Temizliği' Yapılacak!

Yargı camiasında tüm gözler 14 Haziran’da ilan edilmesi beklenen 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'nde.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'nin 14 Haziran’da ilan edilmesi planlanıyor. Kararnameyle birçok ilin başsavcısının değişmesi beklenirken Yargı içinde "FETÖ temizliği" yapılması da gündemde.

Yargı camiasında tüm gözler 14 Haziran’da ilan edilmesi beklenen 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'nde.

Gerçek Gündem'in haberine göre Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire üyelerin kararnamenin taslak metni üzerinde çalışmalarında sona yaklaştı.

Kararname öncesinde Yargıtay üyeliğine 6 ismin seçileceği ünvanlıların görüşmelerine ise son hafta başlanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın verdiği kararlarla "FETÖ iltisaklı" olduğu iddia edilen kişilerin görevlerine iade ediliyor olması kamuoyunda büyük tartışmalara yol açmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Beşinci Dairesi'nin FETÖ’den ihraç edilen 450 yargı mensubu hakkında göreve iade kararına sert tepki göstermiş ve "Bu karara sessiz kalmamız mümkün değil" demiş ve "FETÖ bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz daha devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

ŞAİBELİ KARARLARA İMZA ATANLAR GÖREVDEN ALINACAK

2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile geçmişte FETÖ davalarında "şaibeli" kararlara imza atmış aktif yargı mensuplarının deşifre edilerek bu isimlerin görevden el çektirileceği iddia edildi.

Öte yandan FETÖ ile irtibat ya da iltisakları tespit edilen yargı mensupları hakkında hazırlanan dosya Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un oluruyla Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi’nce tespiti yapılan yargı mensupları hakkında inceleme başlatıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz