Kulis: Fahrettin Koca Görevden Affını İstedi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifa dilekçesini sunduğu iddia edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Gazeteci İsmail Saymaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden affını istediğini iddia etti.

Halk TV'de yer alan habere göre; AK Parti'nin Kızılcahamam'daki kampında Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede vefat eden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söyledi. Bakan Koca ise "O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz" yanıtını verdi.

ERDOĞAN ARAYA GİRDİ

Araya giren Erdoğan, "Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın" dedi.

Bazı milletvekillerinin de sağlık sisteminde ciddi sorunlar olduğunu söylemesi üzerine başlayan tartışma Bakan Koca'da kırgınlık yarattı.

AFFINI İSTEDİ

İddiaya göre Koca, bugün Erdoğan’ı arayarak affını istedi. Erdoğan da talebi kabul etti. Bir diğer senaryoya göre ise Erdoğan, Koca’dan affını istedi.

BAKAN KOCA YALANLAMADI

Gazeteci İsmail Saymaz, istifa iddialarını Bakan Koca’ya sordu. Bakan Koca "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda.”

Bakan Koca, “Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz” şeklindeki soruyu ise, “Biz her zaman görüşüyoruz” diye cevapladı.

ERDOĞAN MKYK'DA ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sert bir şekilde eleştirmişti. Koca’ya dönerek, “Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız” demişti.

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Fahrettin Koca, tıp doktoru, bürokrat ve siyasetçidir. 2 Ocak 1965'te Konya'nın Kulu ilçesinde doğmuş, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldıu.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında ihtisas yaptı.

Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın kurucusu olan Koca, aynı zamanda İstanbul Medipol Üniversitesi'nin de kurucusudur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 52. Sağlık Bakanı olarak görev yapmaktadır.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz