Komünist Başkan’dan Elektrik İsyanı!

Üç gündür elektriğin kesik olduğunu belirten Tunceli Belediye Başkanı elektriğin halen açılmadığını ve bu durumu savcılığa taşıdıklarını söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, elektrik borcundan dolayı belediye ana hizmet binasının elektriklerinin kesilmesine ilişkin SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulundu.

Maçoğlu, “Kamu kurumları birlikte çalışmaz birbirinin önünü kesmeye giderse belediyelerinde elinde çok fazla yetki var. Onların hiç mi hatası yok onların kendi binalarında, park bahçelerinde hiç mi eksik bir şey yok? Biz birbirimizin eksikliklerini mi kovalayacağız? Bu ayıp bir şeydir ve doğru bir şey değildir” dedi.

“ELEKTRİKLERİ KESİLMEDEN ÖNCE YANDAŞ MEDYAYA HABER VERİLMİŞ”

Belediyenin üç gündür elektriğinin kesik olduğunu ve belediye başkan yardımcılarının enerji şirketiyle görüşme yaptıklarını belirten TKP'li başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, şöyle konuştu:

*Bu görüşme sonrasında bize geri döneceklerini söylemişler.  Bu elektrik kesme olayında bizim duyduğumuz bazı şeyler oldu, belediye binamızın elektriklerini kesmeden önce yandaş medyaya haber verildiğine dair bilgiler aldık.

*Belli ki burada siyasi bir mesele var. Çünkü şuana kadar bir belediyenin hizmet binasının yani vergilerin, suyun, kiranın, tapu işlemlerinin yapıldığı bir yerin elektriğini kesmek halka hizmeti engellemek adına yapılan bir durum.

*Bunun yerine iller bankası üzerinden gelen para üzerinden kesime gidebilirler ya da hukuki olarak farklı yöntemler kullanabilir.

*Ama gelin görün ki bu gibi hukuki işlemler üzerinden gitmek yerine belediyenin direk elektriğinin kesilmesi kabul edilebilir bir durum değil.

*Bir vatandaş mülküyle ilgili bir tapu işlemini yapmaya gelecek ama belediyede elektrikler kesildiği için vatandaşın işlemleri yapılamıyor. Yine inşaat, arazi ve buna benzer yüzlerce işlemler yapılamayacak.

*Biz kamu kurum ve kuruluşların birliğine destek veren ve birlikte çalışma anlayışını savunuyoruz.

*Arkadaşlarımız bugünde diyalogları kurmaya devam edecek. Olmadığı taktirde Dersim halkına çağrı yapacağım ve ona göre bir planlama yapacağım.

“FATURALARI ÖDEMEMİZE RAĞMEN HALEN ELEKTİRİKLERİ AÇMIYORLAR”

Ağustos ayından bu yana elektrik borçlarının ödenmesine rağmen halen elektriklerinin açılmadığını belirten Maçoğlu şu ifadeleri kullandı;

*Asfalt plenti Eylül'den beri yerde Kasım'ın 4'ünde asfalt plentinin parasını ödemişim açmıyor, Park Bahçelerin parasını ödemişim açmıyorlar.

*Bu öyle sadece fatura ödeme meselesi değil. Tamam, parasını ödemediğimiz için elektriğimizi kesiyorlar ama ödüyoruz yine açmıyorlar.

*Bundan dolayı savcılığa gittik. Ana binanın 400 bin küsur borcu var onu daha ödeyemedik 400 bin lira için bir şehrin belediyesinin elektriğini kestiler.

*Biz birçok belediyenin bu gibi borçlarının silindiğini de biliyoruz daha önce Ağrı Belediyesi’nin 32 milyonluk elektrik borcu silinmiş.

*Türkiye'de farklı belediyelerin elektrik borcu olanların yer yer küçük olanlar kapatılarak tekrar elektriği açtırılmış.

*Park Bahçeler dahil yedi sekiz yeri kapattılar ses çıkarmadık. Bunlar o kadar ileriye gittiler ki itfaiye müdürlüğünün dahi elektriğini kestiler sonrasında ‘oranın itfaiye müdürlüğü olduğunu unuttuk' gelip açtılar.

“GÜCÜMÜZ YETMİYOR KEŞKE OLSA…”

*Devlete ait olan bir kurumun elektriğini kesilmesini şudur; devlet, şirketlerin parasını ödemiyorsa devlete de kilit vururuz anlamına geliyor bu mesele başka bir şey olamaz. Bu ne cüret bu ne cesaret?

*Bu konuyla ilgili birkaç gün bekleyeceğiz sonrasında ise ona göre bir yol haritası çizip müdahale edeceğiz.

*Kamu kurumları birlikte çalışmaz birbirinin önünü kesmeye giderse belediyelerinde elinde çok fazla yetki var.

*Onların hiç mi hatası yok onların kendi binalarında, park bahçelerinde hiç mi eksik bir şey yok? Biz birbirimizin eksikliklerini mi kovalayacağız?

*Bu ayıp bir şeydir ve doğru bir şey değildir. Bir her ay 350-400 bin lira onların bize ödemesi gereken parayı mahsuplaşarak ödüyoruz. Bu sene içerisinde 4 milyon 600 bin lira ayrıca ödemişiz.

*Yer yer küçük miktarlarda gelen faturaları da ödüyoruz ama 1 milyon 900 liralık faturayı bir anda ödeyemiyoruz gücümüz yetmiyor keşke olsa bu tartışmayı dahi yürütmeyiz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz