Kılıçdaroğlu'ndan 'İmza Yetkisi' Açıklaması!

Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'nun tartışmalara yol açan "imza yetkisi" açıklaması hakkında konuştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun tartışmalara yol açan "imza yetkisi" açıklaması hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili iki ayrı kriterlerinin olduğunu ve neleri esas alacaklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun tartışmalara yol açan "imza yetkisi" açıklamasını gazeteci İsmail Küçükkaya'ya değerlendirdi.

Altı partinin iş birliğinde olağanüstü stratejik önem olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 50 diye bakamayız. Çok değerli bu çabalar. İki ayrı kriterimiz var. Altı partinin lideri siyasi partiler yasamıza göre her biri genel başkan olduğu için eşittir. O nedenle biz öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki siyasi partiler kanununa göre altısı da sistemde olsun istiyoruz." dedi.

"ALTI PARTİNİN LİDERİ EŞİTTİR VE BAŞKAN YARDIMCISI OLACAKTIR"

Altı liderin de başkan yardımcısı olması durumunun güzel olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Demokratik sistem, temsili demokrasi, hangi partinin yüzde kaç oy aldığıyla da ilgilidir, ona göre şekillenir"

Küçükkaya, Kılıçdaroğlu'nun ifadelerini şöyle aktarıyor:

"Altı partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır. Aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak bakanlık kurulu dağılımında bunu esas alacağız. Bunları incelikli bir şekilde çalıştık" diyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz