Kılıçdaroğlu: 'Bu Vatana İhanettir'

"Yabancı askerler geldiğinde bütün CHP'liler karşısında duracağız ve bunları göndereceğiz"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İsrail-Filistin çatışması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Çocukların yaşlıların kadınların öldürülmesini hiç kimse kabul edemez. Sağduyuya davet etmek bizim de görevimizdir. İsrail'i eleştiren İsrailli aydını yürekten kutluyorum. Biz Filistin halkının kendi topraklarına kavuşmasını istiyoruz. Filistin Halkına yönelik İnsanlık dışı ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. Mescidi Aksa başta olmak üzere bütün kutsal mekanlara saygı duyulmasını istiyoruz. Akan kanların durmasını istiyoruz" dedi.

Amasra'daki maden faciası

Amasradaki maden faciası ile ilgili devam eden yargılama sürecine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Müessesede metan oranı defalarca riskli seviyeye çıktığı, ancak bu durumda dahi işçilerin çalıştırıldığı bilirkişi raporlarında yer almakta. Sonuç olarak kazanın meydana gelmesinde TTK bilirkişi raporu var. Pekiyi ne oldu? TTK Müdürü terfi etti. Bu davayı yakından izliyoruz. Aileleri ziyaret ettim onlara da aynı şeyi söyledim. Siz hak ve adalet istiyorsa, CHP kim hak ve adalet istiyorsa onların yanında olacaktır" ifadelerini kullandı.

Tezkere tartışması

Kılıçdaroğlu konuşmasında Irak ve Suriye tezkereleri ile ilgili de eleştirilerde bulundu.

"Cumhuriyeti kuran bir parti, nasıl olur da yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesine izin verir" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Kendi ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz. Kendi topraklarına yabancı askerleri davet etmek açıkça söylüyoruz: Bu vatana ihanettir. Bahçeli'den de Erdoğan'dan yanıt istedim. Erdoğan'dan tık yok anladığım kadarıyla. Bahçeli, "Türkiye'ye yabancı postalların ayak basması diye bir şey yok, olursa canımız vatana feda olsun" dedi. Bahçeli 'Meşru askerler gelebilir' demek istiyor. Bizleri kandıracaklarını sanıyorlar. Terörle mücadeleyse gideriz. Terör bana saldırdı, size saldırmadı. Siz evladınızı parayla gönderdiniz ben evladımı parasız pulsuz askere gönderdim. Papazı teslim ettiklerinde bunlardan ses çıktı mı ya? Kuzey Irakta bizim askerin başına çuval geçirdiler. Erdoğan'a sordular, Amerikaya nota verecek misiniz? Müzik notası mı vereceğim dedi. Mavi Marmara'da haklı davamızı sattılar 20 milyon dolara. Vatandaşlar duymasın diye gece Meclisten geçirdiler Meclis TV'yi kapatarak. Yabancı askerler geldiğinde bütün CHP'liler karşısında duracağız ve bunları göndereceğiz. Bu ülke milli kurtuluş savaşını veren bir ülkedir. Ben bu tarihe ihanet ettirmeyeceğim.

Yargıdaki rüşvet iddiaları

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyedeki rüşvet iddiaları ile ilgili HSK'yaz yazdığı dilekçe ile ilgili yorum yapan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Haklı olanların mahkemede, haksız olanların dışarıda olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bu ülkede uyuşturucu baronlarının serbest bırakıldığını, FETÖ borsası kurulduğunu, parası olanın dışarı çıktığını biliyoruz. Uyuşturucu baronlarına vatandaşlık bile verildi bu ülkede. Timur Soykan bir habere imza attı. Apar topar yayın yasağı getirdiler. O belgelerin tümüne ulaştık, nedir bu olay diye baktık, araştırdık. Bir savcı bir çete ve bir rüşvet olayını bir dilekçeyle bildiriyordu. İsmail Uçar, bir dilekçe veriyor HSK genel sekreterine veriyor ve yargı sistemindeki çürümüşlüğü kokuşmuşluğu özetliyor. 15 ayrı savcının imzaladığı tutanaklar var. 

Yargıyı bu hale getirenler kim? Yargıyı adaletsizlik dağıtan bir kurum haline getirenler kim? Bu aktörleri geri çekecekler mi çekmeyecekler mi? Mustafa Doğan İnal Erdoğan'ın avukatı. Bu kadar kirli bir adam yoktur. Bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim. Kim bu adam? Salı günü bunları açıklayacağımı söyleyince Adalet Bakanı müfettiş görevlendirdik diyor. Sen yukarıdakilerle uğraşabilecek misin? 2 tane müfettiş görevlendirmiş beraat kararı çıkacak. Asıl MASAK bunun için harekete geçmeli. 

Şimdi bana söyler misiniz? Bu çetelerle saray mı mücadele edecek? Alttaki savcılarla hakimlerle uğraşıyorsunuz. Onları rüşvete alıştıranlar kim? Onları o makamlara getirenler kim? Sarayın izni olmadan başsavcının atanması mümkün müdür? Bu dümenleri o bilmiyor mu? Ses kaydı var. Bütün bunlara rağmen kararlı azimli haktan ve hukuktan adaletten yana yürüyeceğiz ve asla yolumuzdan sapmayacağız. Ve Türkiyeye gerçek anlamda adalet gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Yargıdaki çeteden de 5'li çeteden de hesap soracağız. 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz